- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πολιτική ανάφλεξη και σφοδρή αντιπαράθεση για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη
Βολές του πρωθυπουργού κατά ΝΔ για ευθύνη στους τραμπουκισμούς, «Η πολιτική νομιμοποίηση της βίας φέρει την υπογραφή Τσίπρα», η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ πυροδότησε η αναζήτηση ευθυνών για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, το Σάββατο στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Αν και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου καταδίκασαν την επίθεση με τις πρώτες τους ανακοινώσεις, επανήλθαν ανταλλάσσοντας κατηγορίες για το ποιος είναι η ρίζα του κακού. Ποιος εξέθρεψε φαινόμενα που οδηγούν σε αυτού του τύπου τις φασιστικές ενέργειες.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ευθείες βολές προς την αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή το γεγονός ότι στέλεχος της ΝΔ και νυν δήμαρχος επιδοκίμασε την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο έκανε λόγο για ένα «συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με έκφραση στα κορυφαία όργανά της».
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους, παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους». Ολοκληρώνοντας δε την τοποθέτησή του επί του θέματος και απευθυνόμενος στους υπουργούς του, υπογράμμισε: «Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή, και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά».
Η εν λόγω τοποθέτηση προκάλεσε άμεσα την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, με αιχμηρή ανακοίνωσή της, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «θρασύτατη αναφορά» του πρωθυπουργού.
«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή τού Αλέξη Τσίπρα» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει: «Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία τον Δεκέμβριο του 2008. Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες. Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση". Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα. Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία».
Στην οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δεν έμεινε αμέτοχο το ΚΙΝΑΛ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, σχετικά με τα όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο.
Όπως επισήμαναν από το Κίνημα Αλλαγής, «αναφερόμενος στη φασιστική επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη ο κ. Τσίπρας μίλησε λες και προσγειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα. ‘’Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;’’, είπε».
«Ξέχασε τις εποχές που διαγκωνιζόταν με τη ΝΔ στον λαϊκισμό και στα αντιμνημονιακά συνθήματα; Να του θυμίσουμε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούσε σε επιθέσεις και στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή; Φθάνει πια με την υποκρισία», σχολίασαν σε ανακοίνωσή τους από το Κίνημα Αλλαγής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.