Καμίνης: Δεν είμαστε οι μωρές παρθένες που θα μας αποπλανήσει ο Τσίπρας
«Άλλο συζήτηση με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα άλλο συνεργασία»
«Ο διάλογος με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα δεν σημαίνει συνεργασία. Δεν είμαστε οι ανυποψίαστες και μωρές παρθένες που κινδυνεύουμε να μας αποπλανήσει ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης για τη συνταγματική αναθεώρηση.
«Σε ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα οι άνθρωποι δικαιούνται και ευκταίο είναι να έχουν τις απόψεις τους, αλλιώς θα ήμασταν νεκροταφείο και όχι ένας ζωντανός οργανισμός. Το να κάνουμε διάλογο με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα ούτε σημαίνει ότι εξωραΐζουμε την κυβερνητική πολιτική, ούτε είμαστε οι ανυποψίαστες μωρές παρθένες που κινδυνεύουμε να μας αποπλάνησει ο κύριος Τσίπρας. Έχουμε Αυτοπεποίθηση τις δυνάμεις μας, ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι θέλουμε, Τι χρειάζεται η χώρα σε συνταγματικό επίπεδο» δήλωσε ο κ. Καμίνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104.6 και την εκπομπή του Europe Direct City of Athens «Αθήνα - Ευρώπη σε 15» με τους δημοσιογράφους Αργύρη Παπαστάθη και Κατερίνα Δούκα.
«Υπάρχουν διατάξεις στο Σύνταγμα που πρέπει να αλλάξουν άμεσα προκειμένου να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και γι' αυτό θα πρέπει να χτίσουμε ευρύτερες συναινέσεις με τις πολιτικές δυνάμεις» τόνισε ο κ. Καμίνης και υπογράμμισε ότι «σε αυτήν την κατεύθυνση, εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής να καταθέσει συγκεκριμένες και ευρείας αποδοχής προτάσεις, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος».
Για το νομοσχέδιο Σπίρτζη - Φλαμπουράρη για τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας για την ανάπλαση της Αθήνας, ο κ. Καμίνης τόνισε: «Η κυβέρνηση, αντί να κάνει τη δουλειά της με το θέμα της ασφάλειας στο κέντρο, ανακοινώνει εταιρία για αναπλάσεις στην Αθήνα αγνοώντας το σχέδιο που υλοποιεί ήδη ο δήμος Αθηναίων για την πρωτεύουσα και τον περιορίζει σε ρόλο κομπάρσου. Ελπίζω να μείνει απλή εξαγγελία.
»Αυτές οι νοοτροπίες μας έφτασαν στη χρεοκοπία. Νέοι φορείς του δημοσίου που φέρνουν νέες προσλήψεις και νέα γραφειοκρατικά σχήματα, όταν υπάρχει, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Δήμος Αθηναίων που έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιεί με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τα ίδια ακριβώς έργα για τα οποία υποτίθεται συστάθηκε η εταιρεία για τις αναπλάσεις».
Για την Κάρτα πρόσβασης στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, δήλωσε: «Παρουσίασα σήμερα την Κάρτα του Δημότη, με την οποία ανοίγουμε σε περισσότερους από 82.000 κατοίκους της Αθήνας την πρόσβαση σε 21 κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων, όπως ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, τα 6 Δημοτικά Ιατρεία, τις 25 Λέσχες Φιλίας, τη Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ξενώνες Αστέγων, Ψυχοκοινωνική υποστήριξη κά. Ήδη 8.000 πολίτες έχουν πάρει τις κάρτες τους και ως τα τέλη του έτους θα έχουμε μοιράσει περισσότερες από 30.000».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.