Πολιτικη & Οικονομια

Μπαλοθιές

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν τα ΜΑΤ στους Κρητικούς αγρότες.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 243
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42642-95895.jpg

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν τα ΜΑΤ στους Κρητικούς αγρότες, οι οποίοι κατέφθασαν μαζικά στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να ευχαριστήσουν την κυβέρνηση για την ευαισθησία της να τους εξαιρέσει από τα πρόσφατα έκτακτα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος. Αστυνομικές δυνάμεις τούς υποδέχτηκαν στον Πειραιά εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κου Μαρκογιαννάκη, με παραδοσιακές κρητικές εξαρτήσεις και μπαλοθιές κρότου λάμψης.

Αμέσως στήθηκε στο χώρο της προβλήτας ένα παραδοσιακό κρητικό γλέντι. Οι αγρότες εκτόξευσαν εναντίον των ΜΑΤ γαμοπίλαφα, ντάκους, γραβιέρα Κρήτης και σκωπτικές μαντινάδες, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση τσικουδιάς σε μεγάλες ποσότητες, προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους. Προσπάθεια της αστυνομίας ήταν να κλείσει το δρόμο στα κρητικά τρακτέρ που είχαν μαζί τους οι αγρότες, τα οποία είναι ανοξείδωτα, ιδιαίτερα αιχμηρά και έχουν επάνω τους σκαλισμένες μαντινάδες, όπως «είμαι τρακτέρι κρητικό, όπλο τιμής κι ανδρείας, μα είμαι και ενθύμιο ειλικρινούς φιλίας».

Η κυβέρνηση θορυβήθηκε και αποφάσισε να δώσει έκτακτη επιχορήγηση στον OΦΗ, ενώ εξετάστηκε επίσης η μαζική ρίψη αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε για αντιπερισπασμό. Κάποιοι πρότειναν ακόμα και την ανακοίνωση εφετείου στα Χανιά, κάτι που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας - Καλή τύχη σε όσους ονειρεύονται κυβέρνηση των ηττημένων

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού

ΕΛΑΣ: Η ανακοίνωση του κόμματος για την ομιλία και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ
ΕΛΑΣ: Χωρίς όραμα και στρατηγική, χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας η ομιλία Μητσοτάκη

«Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί πια να υποσχεθεί καλύτερη ζωή προσπαθεί απλώς να κάνει τη φτωχότερη ζωή να μοιάζει κανονικότητα» σχολιάζει το κόμμα

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 90ή ΔΕΘ
Μητσοτάκης στην 90ή ΔΕΘ: Επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους - Διπλό ενοίκιο σε ιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς της περιφέρειας

Δείτε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY