- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Απάντηση Πετρόπουλου για τις παραιτήσεις διοικητών ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας
Για την παραίτηση του διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) Αθανάσιου Καποτά, η οποία έγινε δεκτή, αλλά και για την παραίτηση που ζήτησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, από το διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Αθανάσιο Μπακαλέξη, τοποθετήθηκε ο κ. Πετρόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στα γραφεία του περιοδικού δρόμου «σχεδία».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε ότι ο κ. Καποτάς είχε υποβάλει την παραίτησή του, εδώ και αρκετές ημέρες, εκτιμώντας ότι η υποβολή της παραίτησής του έχει να κάνει με την επιλογή του να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές του 2019, καθώς, όπως είπε, απαιτείται χρονικό περιθώριο 18 μηνών από την ημέρα που παραιτείται κάποιος από τη θέση που κατείχε, μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών.
Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι ζήτησε την παραίτηση του κ. Μπακαλέξη, ο οποίος δεν εκδήλωσε αντίρρηση. Όπως διευκρίνισε, ο κ. Μπακαλέξης ήταν δική του επιλογή. «Ήμουν βέβαιος ότι θα επιτελέσει σωστά τα καθήκοντά του για την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, αποσαφηνίζοντας ότι η αλλαγή στη διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν αποτελεί μομφή προς το πρόσωπο του κ. Μπακαλέξη. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, τον κ. Μπακαλέξη θα τον διαδεχθεί ένα πρόσωπο τεχνολογικά καταρτισμένο για το επόμενο βήμα του φορέα.
«Ζήτησα την παραίτηση του κ. Μπακαλέξη, διότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα σε θέματα για τα οποία ο ΕΦΚΑ έχει ξεχωριστές ανάγκες, όπως είναι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τα μηχανογραφικά συστήματα, η ταχύτερη έκδοση των συντάξεων και άλλα» εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μπακαλέξης επιτέλεσε με επιτυχία το καθήκον του το πρώτο έτος λειτουργίας του ΕΦΚΑ, «ένα έτος πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του» «Πρόκειται για ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα, το οποίο κανείς δεν ανέμενε. Αποδείξαμε και με τη συμμετοχή του κ. Μπακαλέξη ότι αυτό το έργο που είχαμε διακηρύξει, ήταν δυνατό και εφικτό να γίνει με τα στελέχη και τους υπαλλήλους της κοινωνικής ασφάλισης στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας» συμπλήρωσε ο ίδιος.
«Τώρα», όπως υπογράμμισε, «είμαστε στην επόμενη φάση». «Αφού συμπληρώθηκε το πρώτο έτος, που βάλαμε τα θεμέλια, πλέον, είμαστε στην επόμενη περίοδο, κατά την οποία θα κάνουμε τα τεχνολογικά θαύματα της οργάνωσης του ΕΦΚΑ με την επιλογή ενός ανθρώπου που θα είναι ικανός από άποψη ειδίκευσης» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στην Κεφαλονιά για τις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου του νησιού
Μέσω ειδικής πλατφόρμας, τα σχολεία θα μπορούν να συμμετέχουν και να καταθέτουν τα θέματα που θέλουν να συζητήσουν
Σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού
Νέο εθνικό πρότυπο κέντρο για την άνοια στο Περιστέρι
Παρέμβαση της υπουργού στο Συμβούλιο EPSCO που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο
Την Πέμπτη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και τη διαφθορά
Συνέντευξη του εκτελεστικού προέδρου της METLEN στο CNBC
Οι περιφέρειες που καλύπτονται είναι η Αν. Αττική, Έβρος, Β΄ Πειραιώς, Α΄ Θεσσαλονίκης, Πιερία και Β3΄ Νότιος Τομέας Αθηνών
Το ελληνικό γιαούρτι, τα τυριά και τα φρούτα οδηγούν την εξαγωγική ανάπτυξη
Αναλυτικοί πίνακες με τις καταβολές που έγιναν
«Αποτελεί υποχρέωση της αναδόχου κοινοπραξίας η αποκατάσταση των ζημιών» ανέφερε ο υφυπουργός
Η χώρας μας δεν σταματά να αλλάζει πίστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό
Τι ζητά από τον πρόεδρο της εταιρείας
Ξύλο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, λεηλασίες σε καταστήματα
Η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου
Η πολιτική διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών και η εργαλειοποίηση της κοινωνικής οργής
Πόσα δίνουμε τον χρόνο για την καθημερινή μας συνήθεια
«Για να θησαυρίσουν δεν διστάζουν να οδηγούν στον θάνατο απελπισμένους ανθρώπους»
Το κρίσιμο Eurogroup και τα δεδομένα στο τραπέζι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.