- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σαμαράς στη Βουλή για Novartis: Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω (video)
«Όλη η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου»
«Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis o πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Όλη η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου. Το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων εμείς τον φέραμε και ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε. Εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη και γι' αυτό κατέθεσα μήνυση. Υπάρχουν 5, με τη σημερινή 6 καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών, κατά της κυβέρνησης Τσίπρα. Τη Δικαιοσύνη την πιέζει η ίδια η κυβέρνηση» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος έκανε λόγο για το «τέλος της αστικής δημοκρατίας».
Παράλληλα τόνισε τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τον εκδότη της εφημερίδας που ασχολήθηκε εντατικά με την υπόθεση, Κώστα Βαξεβάνη (τον οποίο κατονόμασε) «δεν έψαξαν για τους ενόχους, τους επέλεξαν».
«Δεν ήρθα να διατρανώσω πώς είμαι αθώος, δε το έχω ανάγκη. Ήρθα να καταγγείλω τους κίνδυνους για τη χώρα και το πολίτευμα. Προειδοποιώ το σώμα ότι όταν αποδειχθεί πλήρως πως το κατηγορητήριο είναι στημένο, και οι καταγγελίες εναντίον μου και εναντίον αθώων υπουργών συκοφαντικές θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί αφού κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανωνύμους ψευδομάρτυρες για να σπιλώνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Μιλάμε για το τέλος της αστικής δημοκρατίας» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.