- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αίτημα βουλευτών της Ν.Δ. για σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
Μετά το περιστατικό στα Ίμια
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, απέστειλαν σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κ. Δουζίνα με αίτημα την έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών σύγκληση της Επιτροπής.
Η επιστολή ως έχει:
Προς: Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κ. Δουζίνα
Θέμα: Αίτημα για έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Η επιδείνωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο συνεχίσθηκε καθ’ όλο το 2017, το οποίο έκλεισε με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων εθνικών χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου των τελευταίων 15 ετών.
Από τις αρχές του έτους η συμπεριφορά αυτή έλαβε ακόμη πιο ανησυχητική μορφή με επαναλαμβανόμενα περιστατικά προκλητικών ενεργειών από τουρκικά σκάφη στην περιοχή των Ιμίων, τα οποία μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα δυτικά των νησίδων. Ακραία πρόκληση συνιστά ο χθεσινός εμβολισμός σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων.
Αυτό το κλίμα έντασης συντηρείται και κλιμακώνεται από τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, αποκορύφωμα των οποίων αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απείλησε ευθέως με χρήση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον της χώρας μας και της Κύπρου.
Υπό το φως των εξελίξεων αυτών επιβάλλεται να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση της Επιτροπής για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε βάθος συζήτηση, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να διαμορφωθούν συνθήκες για την οικοδόμηση ενιαίας εθνικής στάσης που θα περιορίσει αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα.
Για το λόγο αυτόν ζητούμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής σε έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, του Υπουργού Άμυνας και του Α/ΓΕΕΘΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι λόγω της σοβαρότητας του θέματος θα προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες σχετικές ενέργειες.
Με εκτίμηση,
- ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
- ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ
- ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
- ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
- ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
- ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
- ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)
- ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
- ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.