- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αδειάζει ο ΑΔΜΗΕ: Εθελούσια έξοδος με 35.000 ευρώ
Επιτυχημένο το πρόγραμμα, σύμφωνα με τη διοίκηση
Ξεπέρασε το στόχο το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διευρύνει την εφαρμογή του, εφόσον διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, οι οποίοι θα αποχωρήσουν εθελουσίως, λαμβάνοντας το καθαρό ποσό των 35.000 ευρώ.
Αιτήσεις υπέβαλαν 143 εργαζόμενοι ενώ ο στόχος (που επιτεύχθηκε από την πρώτη ημέρα) ήταν να αποχωρήσουν περί τα 100 άτομα.
«Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν όλοι οι υπεράριθμοι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί μετά από αξιολόγηση των νέων δεδομένων και εφόσον κριθεί ότι μεσοπρόθεσμα μπορεί να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Η απόφαση για εθελούσια έξοδο υπαγορεύθηκε από την ανάγκη ανανέωσης του εργατικού δυναμικού του ΑΔΜΗΕ, με δεδομένο ότι ο σημερινός μέσος όρος ηλικίας ανέρχεται στα 52 έτη και αν διατηρούνταν η υφιστάμενη κατάσταση, θα ξεπερνούσε τα 55 έτη το 2022.
Παράλληλα εκκρεμεί η πρόσληψη 76 νέων εργαζόμενων σε θέσεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, έπειτα από την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ τον Αύγουστο του 2017, για την κάλυψη κενών θέσεων που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις της περιόδου 2011-2015.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.