Πολιτικη & Οικονομια

11 μονάδες μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση - Τι απάντησαν οι πολίτες για το Σκοπιανό

Αυξάνονται τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
business-poll-survey2-2401.jpg

Διψήφια διαφορά υπέρ της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση. Παράλληλα αύξηση ποσοστού εμφανίζει το Κίνημα Αλλαγής και μείωση ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δημοσκόπηση είναι της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Action24.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:

pulse_3001.jpg

-ΝΔ  29%,

-ΣΥΡΙΖΑ 19%

-Κίνημα Αλλαγής 8%,

-Χρυσή Αυγή 7,5%,

-ΚΚΕ 5%,

-Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων με 1,5% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.

Το 2,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%. Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει "δεν ξέρω/δεν απαντώ" , το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε "λευκό ή άκυρο" και το 6% ότι θα απείχε.

Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Εγκύρων (Χωρίς Λευκό/Άκυρο/Αποχή):

pulse2_3001.jpg

-ΝΔ 32%

-ΣΥΡΙΖΑ 21% ,

-Κίνημα Αλλαγής 9%,

-Χρυσή Αυγή 8,5%,

-ΚΕ με 5,5%,

και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Tο ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο.

Για το Σκοπιανό

Εξάλλου, "όχι" σε σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία λέει το 59% των ερωτηθέντων, έναντι 35% που συμφωνούν με σύνθετη ονομασία.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το "Σκοπιανό". Ανάμεσά τους και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ποσοστό 57% κρίνουν σίγουρα και μάλλον θετικά τα συλλαλητήρια. Μάλιστα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.

Επίσης, το 32% των ερωτηθέντων δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη διαχείριση και λύση του Σκοπιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 24% που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ