- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπουτάρης: Στα Σκόπια δεν κάνουν συλλαλητήρια (video)
Απάντηση στις δηλώσεις του μητροπολίτη Άνθιμου
Από τις τοποθετήσεις, τόσο του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, όσο και του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, σχετικά με το Σκοπιανό σημαδεύτηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην πόλη.
Από την πλευρά του, ο ιεράρχης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, πριν την ανάγνωση του Ευαγγελίου ανέφερε: «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα. Αυτό θέλουμε να το καταλάβουν οι πάντες. Συγχρόνως Ελλάδα σημαίνει και Μακεδονία. Δεν είναι χθες και προχθές, Είναι αιώνιες οι σχέσεις αυτές και ξεκινάμε σε χρόνους προ Χριστού.
Παράλληλα, ο ίδιος, σε δηλώσεις του, εμφανίστηκε αντίθετος με το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου για το όνομα «Μακεδονία», τονίζοντας πως πολλά συλλαλητήρια δεν θα έχουν επιτυχία, αλλά πρέπει να γίνει κάτι συλλογικό.
Ερωτηθείς για τον αν θα λάβει ο ίδιος πρωτοβουλία, είπε πως μία «τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να γίνει από την εκκλησία, το κέντρο των Αθηνών. Επομένως δεν έχει διευκρινιστεί αυτό, το της εκκλησίας. Από ενθουσιασμό οι άνθρωποι μαζεύτηκαν από διαφορετικά σημεία και διαφορετικό σκηνικό».
Στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην παλιά παραλία βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του μητροπολίτη Άνθιμου πως «Μακεδονία είναι ελλάδα» τόνισε ότι «ούτε εγώ ούτε ο Μητροπολίτης εκφράζουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας, ούτε την χαράσσουμε. Εγώ ξέρω ότι με τους γειτόνους μας πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις».
Ο ίδιος επανέλαβε πως διαφωνεί με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην 21 Ιανουαρίου αλλά και τις υπογραφές που συγκεντρώνονται για τον όρο «Μακεδονία».
Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Διαφωνώ και έχω πει κακές λέξεις για τα συλλαλητήρια. Αυτά τα συλλαλητήρια δεν εκφράζουν την κοινή γνώμη. Δεν μπορεί ο καθένας να τσιρίζει και να φωνάζει ότι θέλει στους δρόμους. Δεν μπορεί σε μία τέτοια φάση να υπάρχουν ακραίες αντιλήψεις. Στα Σκόπια δεν κάνουν συλλαλητήρια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Επίσκεψη και στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος - «Μάθημα για τους ζωντανούς»
«Πρωτοφανής η πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.