Πολιτικη & Οικονομια

Μαργ. Παπανδρέου: αγωγές κατά εφημερίδων - ΣΔΟΕ

Για συσχετισμό της με τη λίστα Λαγκάρντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40285-85806.jpg

Αγωγή ύψους 200.000 ευρώ κατέθεσε η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου εναντίον των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα», «Δημοκρατία» και «Το Βήμα της Κυριακής», αλλά και των στελεχών του ΣΔΟΕ Στυλιανού Στασινόπουλου, Νικόλαου Λέκκα και του Ευάγγελου Καραμάνου. Η κ. Παπανδρέου ζητάει, επιπλέον, εξάμηνη προσωποκράτηση για τους εκδότες των τριών εφημερίδων, ενώ στρέφεται και εναντίον της δημοσιογράφου του «Βήματος» Ιωάννας Παπαδάκου. Η ενάγουσα εγείρει τις παραπάνω απαιτήσεις για ηθική βλάβη που υπέστη από δημοσιεύματα που την εμπλέκουν έμμεσα στη λίστα Λαγκάρντ: ποσό 550.000.000 ευρώ, μέσω του Σάμπυ Μιωνή, Ισραηλινού επιχειρηματία.

Ειδικότερα, από την κ. Παπανδρέου ενάγονται οι:

- Στυλιανός Στασινόπουλος, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ

- Ευάγγελος Καραμάνος, Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ

- Νικόλαος Λέκκας, Διευθυντής Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Ελέγχου Κ.Υ. ΣΔΟΕ.

- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.: Σταύρος Ψυχάρης, εκδότης της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» και Ιωάννα Παπαδάκου, δημοσιογράφος

- ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.: Θέμος Αναστασιάδης, εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Χρήστος Μπόκας και Γεώργιος Δημητρομανωλάκης, δημοσιογράφοι

- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.: Ιωάννη Φιλιππάκης, εκδότης των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Κυριακάτικη Δημοκρατία», Ανδρέας Καψαμπέλης, διευθυντής σύνταξης των δύο εφημερίδων, Γ. Λυκουρέντζος, δημοσιογράφος.

Η ενάγουσα, μητέρα του πρώην πρωθουργού Γιώργου Παπανδρέου και διαζευγμένη σύζυγος του εκλιπόντος, επίσης πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, δήλωσε: «Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου. Η οικογένειά μου, να το ξέρουν όλοι, δεν θα υποκύψει ποτέ στα κατεστημένα συμφέροντα. Όσο κι αν μας χτυπάνε, όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσουν, όσα σχέδια κι αν εκπονήσουν».

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ