Πολιτικη & Οικονομια

Η ασθματική σαρανταποδαρούσα του Τσακαλώτου λύνει τη σιωπή της!

Εργάζεται ως μετακλητή στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379659-783287.jpg

Πολλοί νόμισαν ότι η αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο συμπαθές σαραντάποδο, ήταν ένα ακόμα δείγμα του αγγλοσαξωνικού χιούμορ του. Άλλοι πάλι τον κατηγόρησαν ότι χρησιμοποίησε ένα δυστυχισμένο ανυπεράσπιστο ζώο που το έχει χτυπήσει η μοίρα, ως αντιπερισπασμό για να τραβήξει την προσοχή από την ουσία της συζήτησης, δηλαδή την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Κι όμως, η συγκεκριμένη σαρανταποδαρούσα, αν και σοκαρισμένη ακόμα από τα φώτα της δημοσιότητας που έπεσαν ξαφνικά επάνω της όχι μόνο γνωρίζεται με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά την συνδέει μαζί του μια ιδιαίτερη σχέση καθώς ο υπουργός Οικονομικών την έχει πάρει υπό την προστασία του.

Η ιστορία της συγκεκριμένης σαρανταποδαρούσας, που από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι λόγω του άσθματος που την ταλαιπωρεί, είναι διαφορετική από τις άλλες σαρανταποδαρούσες, είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Πρόκειται για μια σαρανταποδαρούσα της μεσαίας τάξης, που έχασε τη δουλειά της όταν εμφάνισε μηνίσκο στο 18ο δεξί της πόδι.

Γρήγορα ο μηνίσκος επεκτάθηκε στα 24 πόδια της (σ.σ.: ναι, στις σαρανταποδαρούσες είναι άκρως μεταδοτικός) καθώς δεν ήταν πλέον ασφαλισμένη και κατά συνέπεια δεν είχε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα να κουτσαίνει χαρακτηριστικά.

Η γνωριμία της με τον κ. Τσακαλώτο έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο. Γνωστός για την ευαισθησία του στην μεσαία τάξη που έχει πληγεί άγρια από την φορολόγηση, ο ηγέτης των 53 του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει άγρια κριτική στο alter ego του, την πήρε υπό την προστασία του.

Έδεσε τα πονεμένα της πόδια ενώ λίγοι ξέρουν ότι έχει αναλάβει να καλύψει τα έξοδα της φυσικοθεραπείας της. Και φυσικά με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, την μεταφέρει στα Lidl για να την βοηθήσει να κουβαλήσει τις σακούλες με τα ψώνια της εβδομάδας αφού η κατάσταση της υγείας της δεν της επιτρέπει να το κάνει μόνη της.

Πολλές φορές μάλιστα, την παίρνει μαζί του στις συνεδριάσεις της Βουλής (αφού με ειδική τροπολογία ξεπεράστηκαν τα νομικά κωλήματα και διορίστηκε ως μετακλητή στο γραφείο του), όπου σχολιάζουν τις ομιλίες των πολιτικών του αντιπάλων αφού η σαρανταποδαρούσα, ως εκπρόσωπος της μεσαίας τάξης του μεταφέρει τις απόψεις της κοινής γνώμης και τον βοηθάει να κρατήσει επαφή με τον απλό λαό. Μια από τις αγαπημένες συνήθειες τους είναι να του ποζάρει και να φτιάχνει τα πορτραίτα της στο ειδικό σημειωματάριό του. Τέλος, στο πλαίσιο της θεραπείας της, η σαρανταποδαρούσα κάνει ασκήσεις πηδώντας πάνω από νεοδημοκρατικούς πήχεις.

(Πορτραίτο σαρανταποδαρούσας: Εύη Τσακνιά)


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ