- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιτσιόρλας: Προχωράμε με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των ιδιωτικοποιήσεων
«Θέματα σχετικά με την αρχαιολογία και δασικά ζητήματα δεν επιλύονται με πολιτικές εντολές...»
Στον σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των ιδιωτικοποιήσεων ταυτόχρονα με την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας στην έναρξη του συνεδρίου για την κτηματαγορά "Prodexpo".
Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το 2018 θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να χειριστεί με μεγαλύτερη άνεση κάποια ζητήματα, όπως θέματα φορολογίας. "Όμως είμαστε σε θετική πορεία" πρόσθεσε ο κ. Πιτσιόρλας, "και μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι χωρίς υπαναχωρήσεις και με καλύτερους όρους από ότι στο παρελθόν βρισκόμαστε σε πορεία ανάπτυξης".
Σχετικά με τις θεσμικές αλλαγές που σχεδιάζονται και αφορούν στον κλάδο των ακινήτων ο υφυπουργός είπε ότι Θα προχωρήσει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των ιδιωτικοποιήσεων αλλά θα υπάρξουν αλλαγές στο καθεστώς golden visa και πλήθος αλλαγών επιβάλλεται να γίνουν σε γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία δεν επιλύονται εύκολα καθώς πρόκειται για την έλλειψη κτηματολογίου, δασολογίου, θέματα σχετικά με τη χρήση γης και το χωροταξικό σχεδιασμό.
"Θέματα σχετικά με την αρχαιολογία και δασικά ζητήματα δεν επιλύονται με πολιτικές εντολές αδικούμε τη φύση του προβλήματος και αποπροσανατολιζόμαστε. Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι στην κρίση του δασάρχη είναι να πει τι είναι δάσος και τι δεν είναι. Το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του, να αφαιρέσουμε τη βάση πάνω στην οποία αντιμετωπίζονται τέτοια θέματα" είπε ο κ. Πιτσιόρλας. Επίσης συνέχισε ότι παράλληλα προωθείται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η κωδικοποίηση της νομοθεσίας.
Επίσης σημείωσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις ενεργοποιούν νέους τομείς στην οικονομία όπως η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης καθώς ανοίγει ένα τεράστιο νέο κεφάλαιο δράσης για επαγγελματικά ακίνητα και logistics και χρειάζεται μια πιο αποδοτική πολιτική.
Για τη φορολογία σημείωσε ότι υπάρχουν προβλήματα ιδιαίτερα μέσα στα χρόνια της κρίσης, αλλά όπως είπε, "μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 πιο ψύχραιμα θα μπορούμε να επιλύσουμε, καταρχήν, κάποια ακραία ζητήματα όπως η φορολόγηση των επαγγελματικών ακινήτων. Αλλά δεν έχουμε το περιθώριο αυτή την στιγμή να ανοίξουμε αυτά τα ζητήματα με την εμπέδωση μια νέας φορολογικής συμμετοχής και κυρίως να διευρυνθεί η φορολογική βάση".
Για το Ελληνικό ο κ. Πιτσιόρλας επανέλαβε ότι θα προχωρήσει η επένδυση καθώς έχουν απομείνει μόνο λεπτομέρειες για να αντιμετωπιστούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.