Πολιτικη & Οικονομια

Αποκαλύψεις με ντοκουμέντα από τον Γεωργιάδη εκθέτουν τον Κουρουμπλή για τον Σαρωνικό (video)

Το πλοίο η EMSA ήταν στην περιοχή από τη Δευτέρα – «Έγινες πολιτικός απ’ τα ρουσφέτια»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373191-770735.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αποκάλυψη με ντοκουμέντα σε σχέση με το πλοίο της EMSA έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή. 

Οπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, καταθέτοντας και το σχετικό έγγραφο, το σκάφος της EMSA, με βάση το στίγμα του, βρισκόταν στο Πέραμα από τη Δευτέρα, κάτι που καταρρίπτει τον ισχυρισμό Κουρουμπλή, ο οποίος υποστηρίζει ότι το σκάφος βρισκόταν σε αποστολή και ήρθε στην Αθήνα την Τρίτη το απόγευμα.

«Έγινε όλη η φασαρία για τoν EMSA. Ο υπουργός είπε ότι το πλοίο του EMSA έφθασε το απόγευμα της Τρίτης γιατί ήταν σε άλλη αποστολή. Όμως όταν αιτείται το κράτος μέλος συνδρομή είναι υποχρεωμένο σε 24 ώρες να φτάσει το πλοίο. Αν το ζητούσαν από την Κυριακή το σκάφος Δευτέρα θα επιχειρούσε.

»Καταθέτω το επίσημο στίγμα. Το σκάφος έφτασε στο Πέραμα τη Δευτέρα στις 11/9 στις 14:30 το μεσημέρι. Δευτέρα έφτασε και ο Κουρουμπλής ενημέρωσε ψευδώς τη Βουλή και εσάς ότι έφτασε την Τρίτη το βράδυ. Πέρασε μέσα από το ναυάγιο. Έχουμε ένα απορρυπαντικό σκάφος. Περνάει μέσα από το ναυάγιο. Δεν ενημερώνει κανένας τον EMSA ότι το χρειαζόμαστε.  Εδώ μιλάμε για λεπτά και ο άνθρωπος το έκρυβε μέρες» ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει «Για την καταστροφή έχει ευθύνη προσωπικά ο Υπουργός και ο Υφυπουργός. Τα ξέρατε όλα και κάνετε τα στραβά μάτια για την καρέκλα».

Τα έγγραφα:

Δρίτσας: Εγώ δεν είμαι ανακριτής

Στις καταγγελίες του Αδωνι Γεωγιάδη απάντησε ο πρώην υπουργός ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας λέγοντας πως το ημερολόγιο γέφυρας του πλοίου αναφέρει ότι ώρα 14:00 και 19:30 στις 13/9 πέρας αποσύνδεσης αγωγού εκφόρτωσης μηχανής και πέρας αποδέτησης. Στις 13/9 το ημερολόγιο γέφυρας δείχνει ότι το πλοίο ήταν στη Δραπετσώνα. 

 Μάλιστα ο κ. Δρίτσας ανέφερε «εγώ δεν είμαι ανακριτής και χρησιμοποιώ με πολύ φειδώ τα στοιχεία που υπάρχουν και όχι με θεατρινίστικο τρόπο». 

Κουρουμπλής: Είστε αδιάβαστοι

Στους ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη απάντησε στη δευτερολογία του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ισχυριζόμενος πως το συντομότερο που μπορούσε ήταν τρεις ημέρες για να φτάσει το απορρυπαντικό πλοίο στην περιοχή που βυθίστηκε το «Αγία Ζώνη ΙΙ».

«Είστε αδιάβαστοι» συνέχισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και συμπλήρωσε: «Διότι ο κανονισμός EMSA λέει ότι η χώρα που ζητάει βοήθεια πρέπει να έχει εξαντλήσει τις εθνικές της δυνάμεις... Όλα τα άλλα είναι γκεμπελίστικα». 

«Το ψέμα είναι κοντό» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας. «Αυτό το πλοίο μπορεί η έρευνα να αντιμετωπίσει αδυναμίες. Θα έρθει η ώρα των ευθυνών αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε πόλεμο. Εγώ δεν είμαι γιος πρωθυπουργού, αλλά γιος αγρότη. Εφτασα εδώ με κομματικούς αγώνες κυρία Μπακογιάννη. Γι αυτό είναι ο στόχος σας ο Κουρουμπλής γιατί δεν βρίσκετε τίποτε άλλο». 

Γεωργιάδης: Έγινες πολιτικός από τα ρουσφέτια

«Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι δεν είναι γιος πρωθυπουργού όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά ο πατέρας του ήταν αγρότης από την Αιτωλοακαρνανία και μπήκε στην πολιτική από τους πολιτικούς αγώνες του» ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Ναυτιλίας: «Απ' τα χιλιάδες ρουσφέτια γίνατε πολιτικός κ. Κουρουμπλή! Κάνατε τους περισσότερους διορισμούς και δώσατε τα περισσότερα μαϊμού επιδόματα όταν είσαστε στο ΠΑΣΟΚ!».

«Σαν γενικός γραμματέας Πρόνοιας μοιράζατε τα επιδόματα για να γίνετε βουλευτής» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή. Επισημαίνεται ότι αν και ξαναπήρε τον λόγο, ο υπουργός Ναυτιλίας δεν απάντησε στις συγκεκριμένες αναφορές του αντιπροέδρου της ΝΔ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ