- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
O ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση για τις γερμανικές εκλογές και στηρίζει Die Linke
«Τη δύναμη που στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού αψηφώντας το πολιτικό κόστος»
Την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στο γερμανικό κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία την Κυριακή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι σε αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές για το μέλλον και της ΕΕ, πρέπει να ενισχυθούν όσοι ζητούν τερματισμό των πανευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας και αγωνίζονται για την κατάργηση της εργασιακής επισφάλειας, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και την ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στο Die Linke, «που αποτέλεσε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο τη δύναμη εκείνη που στις πιο δύσκολες για τη χώρα μας στιγμές στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού αψηφώντας το πολιτικό κόστος, τη δύναμη εκείνη που στήριξε τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις αξίες της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη Γερμανία και στην Ευρώπη».
Τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «σε αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές για το μέλλον όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την απειλή της ακροδεξιάς ενισχυμένη όσο ποτέ στη Γερμανία, πρέπει να ενισχυθούν όσοι ζητούν τερματισμό των πανευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας και αγωνίζονται για αύξηση των εισοδημάτων, κατάργηση της εργασιακής επισφάλειας, στήριξη του κοινωνικού κράτους και ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων». «Μια Γερμανία», συμπληρώνει, «που στηρίζει την ανάπτυξή της, όχι στη φτώχεια των εταίρων της, αλλά στην κοινή ευημερία του δικού της λαού και όλων των ευρωπαϊκών λαών, είναι η προϋπόθεση για την επιβίωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.