- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Καμίνης και Μανιάτης παίρνουν θέση στη διαφωνία ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού για την ηλεκτρονική ψηφοφορία
Για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς
Μετά τη διαφωνία όπως διαμορφώθηκε στην ανταλλαγή ανακοινώσεων ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού, δύο ακόμη υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μανιάτης πήραν κι αυτοί θέση για τον τρόπο της διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
«Η συνέχιση της δημόσιας συζήτησης για διαδικαστικά θέματα βλάπτει τη δημοκρατική παράταξη, που για το εγχείρημα έχει ως εγγύηση το κύρος της επιτροπής Αλιβιζάτου, αλλά και την ίδια την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία», σχολίασε ο Γιώργος Καμίνης.
Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «τo να προκαταβάλλεται με ημιεπίσημες ανακοινώσεις η αποτυχία της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας δεν ταιριάζει στις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνευθύνης των υποψηφίων».
«Η διαδικασία για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν επιτρέπεται να εξελιχθεί σε αναμέτρηση μηχανισμών. Επιβάλλεται να είναι αναμέτρηση ιδεών, προτάσεων, επιχειρημάτων για το αύριο των πολιτών και της πατρίδας», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης τονίζει ότι «από την πρώτη μέρα που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, τόνισα ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της επιτροπής Ν. Αλιβιζάτο, καθώς και ότι η ψηφοφορία θα πρέπει να διεξαχθεί και ηλεκτρονικά, ιδιαίτερα με απρόσκοπτη την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία στη μέγιστη δυνατή έκταση», ώστε να διευρυνθεί η συμμετοχή της κοινωνίας, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας. Αναφέρει ότι είναι παραλογισμός, ένα μήνα μετά, «αντί να συζητούμε για την πολιτική και το μέλλον της πατρίδας, να υπάρχουν επιφυλάξεις για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όταν η τεχνολογία δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα θέματα».
Ο Γιάννης Μανιάτης καταλήγει: «Ας αντιπαρατεθούν επιτέλους οι ιδέες και οι προτάσεις, για να αποδείξουμε ότι μας αφορούν τα μεγάλα και όχι τα μικρά. Για να ξαναδώσουμε προοπτική στον τόπο μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.