Πολιτικη & Οικονομια

Κουρουμπλής για πετρελαιοκηλίδα: Στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτησή μου

Μετά τα γύρισε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371834-768133.jpg
EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά τις επικρίσεις ακόμα κι από την κυβερνητική Αυγή, για ολιγωρία σχετικά με τις ενέργειες του υπουργείου για την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό Κόλπο μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά απάντησε έπειτα την ερώτηση εάν έχει σκεφτεί την παραίτηση: «Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Ο ίδιος πρόσθεσε, πάντως, ότι η εικόνα σήμερα είναι «εντελώς διαφορετική» από ό,τι χθες κι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι 20-25 μέρες δεν θα υπάρχει καμία αρνητική εικόνα. «Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. Χωρίς υπερβολές, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική» τόνισε.

Επίσης, τόνισε ότι σημειώνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια για την απορρύπανση και έχουν επιστρατευθεί τρεις ειδικές εταιρίες που ειδικεύονται σε τέτοια ζητήματα.  

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο είναι ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Κουντούρη.

Αναφορικά με τη στεγανοποίηση του βυθισμένου πλοίου είπε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%. 

Τέλος, ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπολοιο επεσήμανε πως «η εντολή που έδωσα είναι πως τα πάντα ελέγχονται. Και σε μένα δημιουργεί κάποιες απορίες όλη η διαδικασία». 

Μετά τα γύρισε: Λογοπαίγνιο τα περί παραίτησής μου

Ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής αργότερα γύρισε τις δηλώσεις του λέγοντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ήταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι’ αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ