Πολιτικη & Οικονομια

Οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό: Γιατί ο Τσίπρας δεν απαίτησε τη παραίτηση Κουρουμπλή

Η απάντηση διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
372253-768814.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιυ «Αγία Ζώνη ΙΙ», κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής.

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι εν μέσω μιας προσπάθειας μιας επιχείρησης να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το μείζον δεν είναι η απόδοση ευθυνών. Προσέθεσε ότι ο κ. Κουρουμπλής κινητοποίησε τους μηχανισμούς και από εκεί και πέρα στο τέλος της κρίσης αυτής, στο τέλος της διαχείρισης θα αποτιμήσει ο πρωθυπουργός, όπως αποτιμά τις επιδόσεις για όλους τους υπουργούς. «Αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτό που έπρεπε, κινητοποίησε τον μηχανισμό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και νομίζω ότι η διαχείριση της κατάστασης επιχειρησιακά είναι η βέλτιστη».

Ξεκινώντας τη συνέντευξη και ερωτηθείς σχετικά με το ατύχημα με την πετρελαιοκηλίδα, σημείωσε ότι «πρόκειται για περιστατικό που έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα» και τόνισε πως «κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να βελτιωθεί η κατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα, η κινητοποίηση παρά τα όσα ακούστηκαν υπήρξε άμεση».

Είπε ότι δεν θα σχολιάσει εν μέσω μιας επιχείρησης για την απορρύπανση για την επικοινωνιακή διαχείριση και υπογράμμισε ότι το έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης του ατυχήματος και των συνεπειών του μπήκε σε λειτουργία άμεσα, μόλις 16 λεπτά μετά το ατύχημα. «Γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, η κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Προσέθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα το έχει ανακοινώσει ο υπουργός και πως η σύσκεψη που έγινε στο Μ. Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό αφορούσε στην πολιτική διαχείριση του ζητήματος και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες από τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ