- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Επίθεση στον παλιό ΔΟΛ : Τι λέει ο Ρουβίκωνας
Και τι οι «Σύντροφοι, συντρόφισσες από τις καταλήψεις»
«Αδειάζει» την κυβέρνηση η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας για την επίθεση με πέτρες και μπογιές που είχε γίνει το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στo εγκαταλειμμένο κτίριο του πρώην Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), στην οδό Μιχαλακοπούλου (φωτογραφία)
Η κυβέρνηση είχε βιαστεί ν΄ αποδώσει την επίθεση στη συγκεκριμένη αναρχική ομάδα, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία: «…μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα)…», έλεγε η κυβερνητική ανακοίνωση.
Πριν από λίγο σήμερα Κυριακή αργά το απόγευμα, όμως, ο ίδιος ο Ρουβίκωνας ανάρτησε κείμενο σε γνωστή σελίδα του χώρου, λέγοντας ότι «αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο (…) Όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη (Σ.Σ. για τους βανδαλισμούς στον παλιό ΔΟΛ) αλλά την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές».
Πράγματι, αυτοί που υπογράφουν ως «Σύντροφοι, συντρόφισσες από καταλήψεις», με κείμενό τους στην ίδια ιστοσελίδα, ανέλαβαν την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια.
Από την άλλη και πολλοί αντιπολιτευόμενοι, καθώς και ο ίδιος ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη (πλέον ΔΟΜ και όχι ΔΟΛ), είχαν με τη σειρά τους βιαστεί να κατηγορήσουν την κυβέρνηση -έμμεσα και χωρίς να την ονομάσουν- για την επίθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.