- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κωνσταντινόπουλος: Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ περνά μέσα από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη
Τι ανέφερε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή
Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως το πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αλλά η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά, αναφορικά με τον πρωθυπουργό: «Θεωρεί δεδομένο ότι στις εκλογές θα νικήσει η ΝΔ, αλλά από τη χθεσινή συνάντηση με την κα Γεννηματά, φάνηκε τι πραγματικά σκέφτεται και φοβάται».
Πάντως, ο ίδιος ξεκαθάρισε επίσης ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει «παράθυρο συνεργασίας» με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτό ήταν κάτι που πίστευαν τα μέσα ενημέρωσης και μέρος της ΝΔ, όχι όμως τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Για εμάς, ήταν πάντα ξεκάθαρο πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά. Μας ενδιαφέρει να συζητήσουμε και να συμπορευθούμε με τους προοδευτικούς ψηφοφόρους που εξαπατήθηκαν από τον κ.Τσίπρα. Οι διαφορές όμως μαζί του είναι δομικές και αφορούν την έξοδο της χώρας από την κρίση, πώς θα δημιουργηθούν επενδύσεις τόσο από τις 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και επενδύσεις μεγάλης κλίμακας» είπε ο βουλευτής.
Σχετικά δε με το ζήτημα της ανάπτυξης, ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωρίζει πως δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο να έχει προκύψει από την αναιμική ανάπτυξη 0,4% που καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο, αλλά από τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.
Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Οι επενδύσεις για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μία προβληματική ιστορία. Το Ελληνικό είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα: Έκαναν δύο χρόνια να υπογράψουν τη σύμβαση, μετά η Υπουργός κα Κονιόρδου την ανέπεμψε (και ευτυχώς ανακάλεσε τελικά την αναπομπή αυτή μετά από τη γενική κατακραυγή), τώρα ο δασάρχης Πειραιά ισχυρίζεται πως μέσα στο πρώην αεροδρόμιο υπάρχουν 37 στρέμματα δάσους, ενώ ο κ.Φλαμπουράρης παρουσιάζει έναν σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος ακόμη για να ξεκινήσει η επένδυση»
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε: «Και δεν είναι μόνο το Ελληνικό. Δείτε τι συμβαίνει με τα υδατοδρόμια, τις μαρίνες, τον αναπτυξιακό νόμο – βάσει του οποίου, με τα μικρά καθεστώτα των 150 εκ. ευρώ που έχει προκηρύξει η Κυβέρνηση, μόνο ένας στους δέκα επενδυτές θα λάβει κάποια ενίσχυση.
Ο κ.Τσίπρας που θα «έσκιζε» τα μνημόνια, τώρα «θα μας βγάλει» από αυτά; Έχει πει και ο ίδιος και οι Υπουργοί του τόσα πολλά ψέματα, που πλέον δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να διαχωρίσουν το ψέμα από την αλήθεια μέσα τους».
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέληξε: «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, να ευχόμαστε την καταστροφή της χώρας για να έρθουμε στην εξουσία. Παρουσιάζουμε το «Σχέδιο Ελλάδα», και με αυτό επιδιώκουμε να πείσουμε, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους, τους ανέργους για το πώς μπορεί ν’αλλάξει το κράτος και η δικαιοσύνη, ώστε να έρθουν στην Ελλάδα επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».
Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι η κοινωνία έχει αρχίσει να απομονώνει το λαϊκισμό και την ακροδεξιά σε διάφορα επίπεδα και ότι όσο περνάει ο καιρός, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει και μεγαλύτερα προβλήματα.
«Θα προσπαθήσουν όμως να παραμείνουν, από αγάπη και λατρεία προς την εξουσία. Ψήφισαν τα πάντα μέχρι τώρα δίχως δισταγμό, και έως τον Αύγουστο του 2018 θα επιδιώξουν να συντηρηθούν» τόνισε σχετικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.