- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται!
Άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το αληθινό του πρόσωπο. Μέχρι σήμερα μας έχει συνηθίσει στην τακτική του όταν η πραγματικότητα δεν αρέσει, τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα. Απλά, της αλλάζεις όνομα.
Την περασμένη Τρίτη δεν δίστασε, να αλλάξει, ουσιαστικά να αλλοιώσει –όχι να περικόψει– το κείμενο του Γεώργου Θεοτοκά (θα τρίζουν τα κόκαλά του) που δόθηκε ως θέμα στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Ο Θεοτοκάς έγραψε: «Να είσαι αυτό που είσαι. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Άκουσέ με. Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σ’ αυτήν είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κούφο πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».
Το κείμενο που δόθηκε: «Να είσαι αυτό που είσαι. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Άκουσέ με. Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σ’ αυτήν είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».
Αντικατέστησαν τον «κούφο πρύτανη ή κακό πρωθυπουργό» με τον «κακό επιστήμονα»!
Κάποιοι Συριζαίοι από υπερβάλλοντα ζήλο αποφάσισαν να γίνουν οι ίδιοι Θεοτοκάς. Αλλά για ποιο λόγο θα έμπαιναν σε τέτοιο κόπο;
Η πιο καλοπροαίρετη προσέγγιση που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ο φόβος του λογικού συνειρμού που οδηγεί κατευθείαν στο πρόσωπο του κου Τσίπρα, έβαλε στην άκρη κάθε ηθική αναστολή τους και με άγνοια (;) κινδύνου αλλοίωσαν το κείμενο.
Διαβάζοντάς το, τυφλώθηκαν από την αντανάκλαση του ειδώλου του πρωθυπουργού μας. Σ’ αυτό δεν είχαν καμία αυταπάτη. Ήταν τόσο προφανές που τους έπιασε πανικός. Για να ξεπεράσουν το φόβο τους τον φτιασίδωσαν –όπως έχουν μάθει– αγνοώντας ακόμη και το ίδιο το λειτούργημά τους. Είναι οι ίδιοι που διδάσκουν στα παιδιά μας ήθος, δικαιοσύνη, αρχές, αξίες, ό,τι τελικά διαμορφώνει τους αυριανούς δημοκρατικούς πολίτες μιας χώρας. Το ξέχασαν!
Με τρομάζει η ευκολία με την οποία εκπαιδευτικοί με το παράδειγμά τους ωθούν τα νέα παιδιά να φοβούνται να ομολογήσουν μια δυσάρεστη πραγματικότητα, πόσο μάλλον να της αντιταχθούν.
Με τρομάζει ότι γνωρίζουν πολύ καλά πόσο επικίνδυνα κακός είναι ο σημερινός πρωθυπουργός και παρ’ όλα αυτά τον ανέχονται και τον στηρίζουν ακόμα και παρανομώντας.
Και τελικά με τρομάζει ο μιθριδατισμός μας. Τέτοια διάβρωση; Μέσα σε τόσο λίγο χρόνο;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H αναφορά στο ουκρανικό drone που έφτασε στη Λευκάδα
Η ανακοίνωση του Παρατηρητήριου fake news της Νέας Δημοκρατίας
Yποστηρίζοντας ότι την ίδια ώρα όφειλε να παραστεί σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου o πρωθυπουργός
Πώς αιτιολόγησε την απόφαση του
«Σε λίγα χρόνια η κατάσταση στον τομέα της Δικαιοσύνης δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε σήμερα», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης
Οι λόγοι που επικαλούνται
«Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας», δηλώνει η υφυπουργός, Άννα Ευθυμίου
Στόχος η έναρξη λειτουργίας της εντός Ιουλίου
Αναδεικνύονται οι βασικές παθογένειες που παρουσιάζει η χώρα σε ζητήματα κράτος δικαίου
Στο μέτωπο των πυρκαγιών, οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολοι
Επίτροπος Μινζάτου: «Παράδειγμα για την Ευρώπη η ελληνική συμφωνία»
«Οι νέοι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη αισθάνονται ότι απειλούνται από την τεχνητή νοημοσύνη»
Τα παραπάνω θα ισχύουν και για όσους ήδη υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου
Οι δημοφιλείς εύκολες εξαγγελίες και οι μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται
Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου
«Προφανώς από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα της ακρίβειας»
Δριμεία κριτική και στον Νίκο Ανδρουλάκη
Ο ηθοποιός και σκηνοοθέτης έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή
Κάτω από τα 75 δολάρια το Brent
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.