- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση και το 2020 και θα εφαρμόσει τα αντίμετρα
«Συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου»
«H μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να πάμε για συνολική συμφωνία στις 22 του μηνός στο Eurogroup, είτε λίγες μέρες μετά. Το να περάσουν 10 ημέρες δεν είναι σημαντικό. Τόσα χρόνια περιμέναμε για το θέμα του χρέους» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με την χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού ότι είναι τέτοια τα θετικά μηνύματα για το χρέος, που θα αναγκαστεί να φορέσει γραβάτα.
Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρουμε τη δέσμευση ότι εφόσον δεν μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν θα ισχύσουν τα μέτρα».
Επιπλέον σημείωσε ότι «αυτό που ζητάμε για το χρέος, είναι να υπάρξει μια ρύθμιση που θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε δε, ότι με βάση τις προβλέψεις θα ισχύσουν κανονικά τα αντίμετρα το 2019 και το 2020 ενώ το 2021 θα δημιουργηθεί ένας επιπλέον δημοσιονομικός χώρος της τάξεως των 600 εκατομμυρίων ευρώ.
Αναφερόμενος στα όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής ο κ. Φίλης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι προφανώς βρισκόμαστε σε μνημονιακό περιβάλλον, και στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος παίρνουμε μέτρα που δεν θα ισχύσουν τώρα αλλά το 2019 και το 2020.
Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση και το 2019-2020 και θα εφαρμόσει τα αντίμετρα.
Πηγή: ΣΚΑΪ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.