- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φ. Κουβέλης: «Στηρίζω την κυβέρνηση από θέση πολιτικής αρχής»
Εκτίμησε ότι η λιτότητα θα συνεχίσει, αλλά θα εξισορροπηθεί η κατάσταση στην οικονομία
«Στηρίζω την κυβέρνηση από θέση πολιτικής αρχής. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να επιτύχει γιατί θα είναι προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας» δήλωσε ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.
Εκτίμησε ότι η λιτότητα θα συνεχίσει, αλλά θα εξισορροπηθεί η κατάσταση στην οικονομία.
Η προκαταρκτική τεχνική συμφωνία κυβέρνησης- θεσμών, που, όπως ανέφερε, περιλαμβάνει επώδυνες μειώσεις για το 2019 και το 2020, εξήγησε ότι «ανοίγει ένα δρόμο για τη συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και το χρέος» και «θα δώσει τη δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».
Ερωτηθείς για την προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς που επιχειρείται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αναρωτήθηκε αν «η προσπάθεια σύστασης και ανασύνθεσης του χώρου θα αναφέρεται και στην αποκοπή της από το νεοφιλελευθερισμό».
Υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας ενός προοδευτικού πόλου με τη ριζοσπαστική αριστερά και ευρωπαϊκές δυνάμεις. «Υπάρχουν διάφορες κινήσεις, δυνάμεις, πρόσωπα στην κοινωνία που έχουν προέλευση της άλλοτε σοσιαλδημοκρατίας, με τα οποία συνομιλούμε και δρούμε από κοινού. Αυτή είναι η προσπάθειά μας, συνεχής και επίμονη» επεσήμανε.
Για το μέλλον και την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε τον προβληματισμό του. «Αν δεν εγκαταλειφθεί το δόγμα της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής και το πολιτικό δόγμα για την οικονομία της λιτότητας ο ευρωπαϊκός φυγοκεντρισμός θα μεγεθύνεται» διευκρίνισε.
Κληθείς να σχολιάσει την κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία και την κατάσταση στα Βαλκάνια ανέφερε: «Είμαι ανήσυχος γιατί δεν αρχίζει και δεν τελειώνει η υπόθεση με την Τουρκία πριν και μετά το δημοψήφισμα.
Αποτελεί στρατηγική επιλογή της ο επανακαθορισμός όρων της Συνθήκης της Λωζάνης, δηλαδή ορίων και συνόρων, και σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η αναταραχή στα Βαλκάνια. Πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση καλά θα κάνει – και το κάνει – να συνεχίσει να ασκεί πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική να αξιοποιεί όσα της παρέχει το διεθνές δίκαιο και να γρηγορεί».
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.