- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιμένει το Βερολίνο: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις μετά το χρέος
Τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Μέρκελ και του Σόιμπλε
Αποφεύγει να δεσμευθεί η Γερμανία για ταχεία συμφωνία για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, σημείωσε ότι ο οδικός χάρτης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει τεθεί από το Eurogroup του περσινού Μαΐου, όταν οι εταίροι συμφώνησαν να εξετάσουν μέτρα βαθιάς ελάφρυνσης μετά τη λήξη του Μνημονίου, το 2018, και μόνον εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Παράλληλα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα εξεταστεί μόνο αφότου η Ελλάδα εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Θέλουμε πρώτα να δούμε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις», είπε η εκπρόσωπος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.
Βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους, η Αθήνα θα πρέπει να νομοθετήσει άμεσα μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν την ασφαλιστική δαπάνη κατά 1% του ΑΕΠ το 2019 και θα αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα κατά επιπλέον 1% του ΑΕΠ το 2020.
Από τις πληροφορίες του Reuters δεν είναι σαφές εάν η εκπρόσωπος εννοούσε πως το ζήτημα του χρέους μπορεί να τεθεί επί τάπητος από το 2019 κι έπειτα, ή μόνο αφού νομοθετηθούν τα μέτρα.
Η δήλωση της εκπροσώπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή, όταν διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να εφαρμόσει μέτρα εάν οι εταίροι δεν εγκρίνουν μεσοπρόθεσμες ελαφρύνσεις για το χρέος που θα εντάξουν τη χώρα μας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είναι κόμμα μελών και αξιών» είπε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Συγχαρητήρια του ΠτΔ σε όσους συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Βαρέζε της Ιταλίας
Σκληρή απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας προς το ΠΑΣΟΚ για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Η συμβουλή στους νέους πολιτικούς
«Όπου και να σταθούμε αυτές τις ημέρες η Ελλάδα μάς πληγώνει», αναφέρει σε ανάρτησή του
Για Κυκλάδες, Κρήτη και Σαρωνικό
Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν μπείτε στο vouchers.gov.gr
Η στήριξη στις επιχείρησης που επλήγησαν
Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους
Ο σεβασμός των δικαιωμάτων της κάθε μειοψηφίας δεν είναι woke ατζέντα, αλλά συστατικό στοιχείο του δημοκρατικού πολιτεύματος
Το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 93 ετών
«Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της Παράταξης και του δημόσιου βίου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ
Ανάρτηση με το βιβλίο «Ζητείται Ελπίς» του Αντώνη Σαμαράκη η απάντηση Αυγερινού
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην οικογένειά του Γιάννη Βαρβιτσιώτη τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια
«Το τραγικό συμβάν υπογραμμίζει την επικινδυνότητα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος»
Συλλυπητήρια του πρωθυπουργού στις οικογένειες των δύο θυμάτων
Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει τον Θανάση Αυγερινό για «διχαστικές δηλώσεις και συμπεριφορές»
«Η πατρίδα μας ζει δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ έφυγε από τη ζωή την ημέρα των γενεθλίων του
«Πιο παραγωγική οικονομία, πιο σύγχρονο κράτος, πιο στιβαρή διεθνής παρουσία για τη χώρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.