- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντάισελμπλουμ: Δεν θα επιτευχθεί συνολική συμφωνία στο σημερινό Eurogroup
Ο ίδιος τόνισε πως «έχουμε επιτύχει αποτελέσματα και θα ενημερώσω γι' αυτά τους υπουργούς»
Προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σε δημοσιογράφους πως δεν θα επιτευχθεί μία συνολική συμφωνία σήμερα, τονίζοντας ωστόσο πως είναι αισιόδοξος «γιατί σημειώθηκε πρόοδος».
Ο πρόεδρος του Eurogroup, μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του.
Ερωτηθείς εάν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ανέφερε πως πρώτα πρέπει να ενημερωθούν οι υπουργοί και μετά να γίνουν οι ανακοινώσεις, δηλώνοντας, ωστόσο, πως είναι σε «θετική διάθεση».
Ο ίδιος τόνισε σχετικά: «Εργαστήκαμε εντατικά την τελευταία εβδομάδα και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα τους υπουργούς Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup και με τους επικεφαλής των θεσμών.
Σε αυτή έγινε προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι διαπραγματευτικές θέσεις των θεσμών και της Ελλάδας, λίγο πριν από το Eurogroup που στόχο έχει μια καταρχήν συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στους εκπροσώπους των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό του ρόλο - Μιλά για μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση επιμένει σε στοχευμένα μέτρα αντί για μείωση του ΦΠΑ, σοβαρότητα και σεμνότητα για Κοβέσι
Ποια χώρα θα την ξεπεράσει
«Η λήθη να μη μετατρέπεται σε αιτία αναθεωρητισμού, βίας και μισαλλοδοξίας»
«Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας»
Από το 1963 έως το 2026- Κάθε επίσκεψη προέδρου στην Αθήνα αποτυπώνει μια κρίσιμη συγκυρία
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
«Το "Προλαμβάνω” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα»
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Τι ισχύει με τα κριτήρια
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του γάλλου προέδρου
Σε απάντηση των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού
Παράλληλα θα υπάρξει και απαλλαγή από δημοτικά τέλη
Παράλληλα, απέρριψε κατηγορίες περί διάθεσης 2 δισ. ευρώ σε ιδιώτες μέσω voucher
Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.