- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ώρα Αποφάσεων: Η κυβέρνηση δείχνει φιλική διάθεση στην τρομοκρατία και το έγκλημα
Σκληρή κριτική από τους τρεις πρώην υπουργούς για το νόμο Παρασκευόπουλου και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Την ανοχή της κυβέρνησης στην κάθε παραβατικότητα και τη φιλική της διάθεση απέναντι στην τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ώρα Αποφάσεων.
Η κριτική της αυτόνομης πολιτικής κίνησης των τριών πρώην υπουργών, Άννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση, Γιώργου Φλωρίδη, επικεντρώνεται στις ευεργετικές, για τους εγκληματίες, διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, χάρις στον οποίον αποφυλακίστηκαν πάνω από 150 σκληροί κακοποιοί και χρήση του οποίου, φέρεται να έκανε ο ένας από τους ένοπλους δράστες του Παλαιού Φαλήρου.
Παράλληλα η Ώρα Αποφάσεων εγκαλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για ανοχή σε φαινόμενα βίας.
Η Ώρα Αποφάσεων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μια μοναδική κυβέρνηση που εκ των πραγμάτων δείχνει φιλική διάθεση στην τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα καθώς και ανοχή κάθε παραβατικότητας.
Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που έφερε προς ψήφιση το 2015 ο Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσε στην αποφυλάκιση των τρομοκρατών.
Στο ίδιο νομοσχέδιο ψηφίστηκε διάταξη με την οποία μεγαλέμποροι ναρκωτικών, που είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης μεγαλύτερες των δέκα ετών, αποφυλακίστηκαν για να συνεχίσουν το “θεάρεστο” έργο τους.
Λίγο αργότερα, ο ίδιος Υπουργός έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε από την πλειοψηφία, με το οποίο άλλοι εγκληματίες, καταδικασμένοι σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, αποφυλακίστηκαν και αυτοί και προφανώς συνέχισαν και συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την ισχύ αυτών των ευεργετικών για τους εγκληματίες διατάξεων.
Την ίδια στιγμή, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δίνει εντολές στην αστυνομία να μη δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στην καταπολέμηση των φαινομένων βίας από ομάδες που φαίνεται να συμπαθεί ιδιαίτερα, τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν πρόκειται για αυταπάτες, αλλά για συνειδητές επιλογές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρόποι πληρωμής, ποιοι δικαιούχοι κόβονται
«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Πότε εμφανίζονται τα χρήματα, όλες οι ημερομηνίες
Η προθεσμία για την υποβολή, ποιοι εξασφαλίζουν τη μέγιστη έκπτωση 4%
Πώς πληρώνω με IRIS, κάρτα και web banking
Στις 24 Μαρτίου η σχετική εισήγηση της Κεραμέως στο Υπουργικό Συμβούλιο
Θεραπεύουμε το σύμπτωμα, αλλά ενισχύουμε παθογένειες που χρόνια τώρα εμποδίζουν την ανάπτυξη υγιούς οικονομικής παιδείας στη χώρα.
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.