Πολιτικη & Οικονομια

Όλα σε εκκρεμότητα μετά την πρώτη ημέρα διαβουλεύσεων με τους θεσμούς

Δεν ολοκληρώθηκε ούτε η ατζέντα αυτού του γύρου των διαπραγματεύσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342259-711484.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Η πρώτη μέρα διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, εξαντλήθηκε μόνο και μόνο για να προσδιοριστεί η «ατζέντα» αυτού του γύρου διαπραγματεύσεων. Μάλιστα η συζήτηση διακόπηκε αιφνίδια, χωρίς εν τέλει να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός των θεμάτων, οπότε να προσδιοριστεί και ο χρόνος αποχώρησης των εκπροσώπων των πιστωτών. 

Σε αυτή την  πρώτη ευρεία συνάντηση πήραν μέρος ,πέραν του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. 

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αποχώρησε χωρίς την παραμικρή δήλωση. Η συζήτηση δεν μπήκε καθόλου επί της ουσίας ούτε των δημοσιονομικών ούτε των εργασιακών, παρά το ότι η συνάντηση για τα δημοσιονομικά είχε προγραμματιστεί για τις 21:30, κάτι που εκτιμάται ότι επιβεβαιώνει τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, ως προς το εύρος των αναγκαίων μέτρων.

.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.