- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσακαλώτος παντός καιρού
Η Ευρώπη δεν ειναι Σοβιετική Ένωση για να ενημερώνονται οι πολίτες όταν και όπως επιθυμούν οι κομισάριοι του ΣΥΡΙΖA
Όταν ακούω την κ. Φωτίου να εκθειάζει τα γεμιστά της ή την ΝΑΣΑ ομολογώ ότι διασκεδάζω, κι ας αναλογίζομαι με τρόμο το επίπεδο και την διαχειριστική επάρκεια των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν όμως ακούω τον κ. Τσακαλώτο να ειρωνεύεται την αντιπολίτευση και να αντιμετωπίζει σχεδόν με περιφρόνηση το αίτημα για ενημέρωση, τόσες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Γιούρογκρουπ, ε, τότε εξοργίζομαι.
Για ορισμένους βέβαια το στιλ που λανσάρει ο υπουργός των οικονομικών είναι συμπαθές και ενδεχομένως καθησυχαστικό για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Μονίμως τσαλακωμένος, με ελληνικά που θυμίζουν Βρετανό φιλέλληνα τουρίστα και με έναν πολιτικό λόγο που αποφεύγει τις μεγαλοστομίες του κ. Τσίπρα, σε κάνει να λες ότι δεν μπορεί κάτι κακό να προκύψει από μια τόσο άκακη εικόνα. Με μια έννοια ωστόσο ο κ. Τσακαλώτος είναι ο πιο επικίνδυνος όλων. Γιατί αυτός ήξερε ή τουλάχιστον όφειλε να ξέρει.
Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχε παντελή άγνοια των οικονομικών. Παπαγάλιζαν ότι τους έλεγαν τα "νον πέιπερ" του κ. Παππά και ζούσαν στη δική τους εικονική πραγματικότητα. Ήταν προγραμματισμένοι για να τα βγάζουν πέρα σε συζητήσεις καφενείου. Τίποτα περισσότερο. Όταν έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια λοιπόν, πολλοί ίσως οι περισσότεροι έξ αυτών, το πίστευαν.
Ο κ. Τσακαλώτος όμως; Με σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας, καθηγητής των οικονομικών ο ίδιος, όταν υποστήριζε τις προεκλογικές αρλούμπες του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλάβαινε τι θα γίνει; Όταν έβγαινε στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή, ή στις τηλεοράσεις και προπαγάνδιζε μια πολιτική που οδηγούσε με μαθηματική βεβαιότητα στην χρεοκοπία, δεν ήξερε τι θα ακολουθήσει; Δεν ήξερε τι σημαίνει η διακοπή της χρηματοδότησης για την Ελλάδα και σε τι κίνδυνο έβαζαν τις τράπεζες και τις αποταμιεύσεις των πολιτών; Αν δεχτούμε ότι όλα αυτά τα αγνοούσε τότε απλώς δεν κάνει για υπουργός των οικονομικών. Ας αφήσει τον κ. Χουλιαράκη που δείχνει τουλάχιστον ρεαλιστής.
Έστω κι έτσι όμως, ακόμα και τώρα που υποστηρίζει τα αντίθετα από αυτά που υποστήριζε, δεν θα έπρεπε να ζητήσει μια συγγνώμη; Σε τελευταία ανάλυση δεν ειναι μόνο πολιτικός. Είναι και ακαδημαϊκός και στην χώρα που σταδιοδρόμησε η ακαδημαϊκή συνέπεια και η ακαδημαϊκή εντιμότητα αποτελούν κορυφαίες αξίες. Δεν μπορεί να θεωρείς αναγκαία μια πολιτική, να εφαρμόζεις την ακριβώς αντίθετη κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Όταν κάνεις λάθος κάνεις αυτοκριτική. Η δυνατότητα να μεταμορφώνεσαι και να υποστηρίζεις τα αντίθετα από όσα έλεγες και μάλιστα με την ίδια ακαδημαϊκή αλαζονεία, δείχνει άνθρωπο χωρίς αναστολές, έτοιμο να θυσιάσει τα πάντα χάριν της εξουσίας. Γι αυτό και επικίνδυνο.
Όσο για την ενημέρωση της Βουλής, θεώρησε αυτονόητο να υποστηρίξει ότι θα δώσει αναλυτικές απαντήσεις την Τρίτη, μια ολόκληρη εβδομάδα μετά το Γιούρογκρουπ! Κάποιος να του πει ότι οι ειδικές αίθουσες συνεντεύξεων που διατίθενται σε όλες τις αντιπροσωπείες στα γραφεία της ΕΕ, είναι για να ενημερώνουν οι υπουργοί τους πολίτες της χώρας τους αμέσως μετά την λήξη των συνεδριάσεων των επιτροπών. Η Ευρώπη είναι δημοκρατική είτε του αρέσει είτε όχι. Και πάντως δεν ειναι Σοβιετική Ένωση για να ενημερώνονται οι πολίτες όταν και όπως επιθυμούν οι κομισάριοι του ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Το κύριο επιτόκιο αυξάνεται από το 2% στο 2,25%
«Σήμερα, η Ελλάδα καταγράφει τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Υγείας
«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα», είπε απαντώντας στα σενάρια ένταξής του στην ΕΛΑΣ
Στη Μαλακάσα το μεγαλύτερο εργοστάσιο drone της χώρας
«Για δάνειο πολιτικής - επιβίωσης» κάνει λόγο η παράταξη Μπακογιάννη
Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη
«Μετά το 2019 έγινε ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το διεθνές δίκαιο είναι ενιαίο και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «βιομηχανία παραγωγής πολιτικού χρήματος» στις πολεοδομίες
Εξετάστηκαν οι στόχοι αύξησης των αμυντικών δαπανών
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας
Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ως σύμβουλος σε θέματα ναυτιλίας
Όσα δήλωσε ο νέος Γραμματέας της ΝΔ
Δεύτερη παραίτηση γενικού γραμματέα, μετά τον Ευθύμιο Μπακογιάννη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.