- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Μπουτάρης: Θα είμαι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
«Και ας το συνειδητοποιήσουν όλοι όσοι έχουν φιλοδοξίες»
Αποφασισμένος να δώσει τη «μάχη» για τρίτη φορά και να παραμείνει στη θέση του δημάρχου μετά το 2019, εμφανίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Θα είμαι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ας το συνειδητοποιήσουν όλοι όσοι έχουν φιλοδοξίες», υποστηρίζει και στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, που έκανε λόγο ότι θα υπάρξει πολιτική αλλαγή το 2019, απαντά: «Να φύγω εγώ και να έρθει ο Καλαφάτης; Δύσκολα» !
Στην ερώτηση: «Επίσης, υποστηρίζει πως το 2019 θα υπάρχει πολιτική αλλαγή και πως οι δημότες θα πρέπει να κάνουν υπομονή», ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησησε: «Ας κάνουν υπομονή, θα έρθουν οι εκλογές και θα δούμε τι θα γίνει. Να φύγω εγώ και να έρθει ο Καλαφάτης; Δύσκολα. Ας ξεκαθαρίσει εάν θέλει να είναι βουλευτής ή δημοτικός σύμβουλος, γιατί δεν κολλάνε και τα δύο. Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχωρά σ' έναν απολογισμό του έργου του σ' αυτή τη δεύτερη θητεία, θέτει τους επόμενους στόχους, ενώ αντικρούει τις κριτικές που δέχτηκε για το μετρό, το αλάτι που πέτρωσε και τους διαγωνισμούς καθαριότητας. «Δεν έχω δικαίωμα να ζητήσω παραιτήσεις από αντιδημάρχους που δουλεύουν σαν σκυλιά», δηλώνει ο κ. Μπουτάρης, ενώ εκφράζει την πίστη πως δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών: «Συνεχίζω και την έχω, όμως υπάρχει μια συστηματική παραπληροφόρηση του κόσμου».
Σε ό,τι αφορά στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Μπουτάρης θεωρεί πως «αν δεν τελειώσουν οι εκλογές σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, δεν θα δούμε εμείς εκλογές», θεωρεί πως «ο Τσίπρας θα κάνει την κωλοτούμπα για την αξιολόγηση», αλλά και πως «η οικονομία της χώρας είναι τσακισμένη» και τα πράγματα στάσιμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση του υπουργού Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν σειρά
Τι ισχύει με τα κριτήρια, όλα τα ποσά
Με ή χωρίς επιδοτήσεις μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση και να κάνουμε οικονομία
Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, την Ουκρανία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έρευνα σε εννέα χώρες αποκαλύπτει σημαντική απόκλιση τιμών, παρά τον υψηλό ΦΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.