- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον Ντόναλντ Τραμπ;
Δημοσκόπηση για το πώς κρίνουν οι Έλληνες τις πρώτες μέρες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε η aboutpeople για λογαριασμό της Athens Voice και τα αποτελέσματα παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.
To 29,2% των ερωτώμενων έχει θετική άποψη για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, το 62,7% αρνητική, ενώ δεν απαντά το 8,1%. Σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες (56,6%) πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι χειρότερος πρόεδρος από ό,τι ο προκάτοχός τους Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το 20,6% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερος και το 15,9% ότι θα είναι περίπου το ίδιο.
Όσον αφορά στο περίφημο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ανθρώπων προερχόμενων από συγκεκριμένες χώρες και το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων παγκοσμίως, φαίνεται ότι και οι Έλληνες διαφωνούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία. Έτσι βλέπουμε το 70,8% να το κρίνει αρνητικά, ενώ ένας στους τέσσερις ερωτώμενους το κρίνει θετικά. Τέλος στην ερώτηση για το αν πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι περισσότερο ή λιγότερο ασφαλής μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, το 60,8% απαντά λιγότερο ασφαλής, το 19,5% περισσότερο και το 19,7% δεν έχει σχηματίσει άποψη.
Ο αναλυτής της aboutpeople Πέτρος Ιωαννίδης σημειώνει στην Athens Voice ότι «είναι σαφής η αρνητική στάση της πλειοψηφίας των Ελλήνων απέναντι στο νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, κάτι που δεν ίσχυε με τον προκάτοχό του. Σχετικά πιο θετική άποψη για τον Ντόναλντ Τραμπ έχουν οι άνδρες, οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι εκτός Αττικής». Όταν τον ρωτάμε για τις απαντήσεις με βάση την κομματική προέλευση, ενδεικτικά μας αναφέρει: «Όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 τάσσονται συντριπτικά υπέρ του Τραμπ, ενώ συντριπτικά κατά τάσσονται όσοι ψήφισαν Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι. Επίσης τόσο η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ είναι αρνητικοί απέναντι στον Τραμπ».
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 30-31 Ιανουαρίου.
jjj


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μειώσει το κόστος ενέργειάς του», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Πώς θα πάρεις έως 300 ευρώ με λίγα βήματα
«Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση» σημείωσε η πρώην υπουργός
«Τέλος στα ψιλά γράμματα και τις αυθαίρετες πρακτικές», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης στην πράσινη μετάβαση
Η αντίδραση Ανδρουλάκη
«Αυτή η Ελλάδα δεν αξίζει στον ελληνικό λαό και για όλα υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Διπλασιάζουμε τη στήριξη για τη Θεσσαλία», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Η αναφορά στην επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα
Σημαντικές χρηματοδοτήσεις κατευθύνθηκαν στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής προστασίας
«Νομική συζήτηση δεν άκουσα, παρά μόνο πολιτικές τοποθετήσεις» σημείωσε ο πρώην υπουργός
Εκτός λειτουργίας παραμένει η πλατφόρμα
Πού γίνεται η αίτηση, τι να προσέξεις
Ποιοι δικαιούχοι παίρνουν χρήματα
Οι επικίνδυνοι έπαινοι και οι παγίδες του πολιτικού οπαδισμού
«Ο καθένας πρέπει να προσέχει τα όριά του», είπε για τον Σκέρτσο
Μέχρι πότε οι αιτήσεις
«Θα έχουμε ακυρώσεις πτήσεων το επόμενο διάστημα» σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Η πρόταση της Τεχεράνης που αλλάζει τα δεδομένα
Πότε γίνεται η πληρωμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.