- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ανάπτυξη ναι, αλλά πώς;» στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)
Μητσοτάκης, Μπουτάρης, Διαμαντοπούλου στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της διαΝΕΟσις για την έξοδο από την κρίση
«Ανάπτυξη ναι, αλλά πώς;», ένα ερώτημα διαχρονικό για την Ελλάδα, αλλά και πιο επίκαιρο από ποτέ, το οποίο ήταν και το θέμα της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της διαΝΕΟσις «Χάρτης εξόδου από την κρίση: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα».
Πρόκειται για μια ενδελεχή μελέτη στο παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να αναπτύξει η χώρα, και τις κατευθύνσεις πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει ως εκεί. Η μελέτη εκπονήθηκε από ομάδα διακεκριμένων Ελλήνων ερευνητών (Γ. Οικονομίδης, Γ. Παγουλάτος, Χ. Τριαντόπουλος και Α. Φιλιππόπουλος), με τον συντονισμό του Π. Τσακλόγλου.

Στη συζήτηση για το βιβλίο και το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η πρώην υπουργός 'Αννα Διαμαντοπούλου, καθώς και τα μέλη της συγγραφικής ομάδας της μελέτης, καθηγητές του ΟΠΑ Πάνος Τσακλόγλου και Γιώργος Παγουλάτος. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γούτα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
Χαιρετισμό απηύθυνε ο ιδρυτής και Πρόεδρος της διαΝΕΟσις Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης.

Ο κ. Δασκαλόπουλος κατά την ομιλία του τόνισε ότι «η επιχειρηματικότητα αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας μας. Μόνο από την επιχειρηματική δράση των υπαρχόντων και εν δυνάμει επιχειρηματιών μπορούμε να περιμένουμε τη δημιουργία πλούτου και την πιο ουσιαστική συνεισφορά στην ευημερία της χώρας».

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά με livestream από την σελίδα της διαΝΕΟσις στο Facebook. Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από την εκδήλωση θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στο dianeosis.org και στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.