- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ναυάγιο» με καβγά στη συνάντηση του Μουζάλα με το δήμαρχο Λέσβου
Συμφώνησαν ότι διαφωνούν με τις φωνές τους να ακούγονται στους διαδρόμους του δημαρχείου
Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, με το δήμαρχο της Λέσβου, Σπύρο Γαληνό για την τροπή που έχει λάβει η προσφυγική κρίση στο νησί. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι φωνές ανάμεσα στους δυο άνδρες ακούγονταν μερικές φορές στους διαδρόμους του Δημαρχιακού κτιρίου και τη συζήτηση να διακόπτεται. Τελικά, οι δύο κατάληξαν δηλώνοντας ότι «συμφώνησαν ότι διαφωνούν».
Ο κ. Γαληνός ζήτησε εκ νέου τον απεγκλωβισμό των 5.000 ατόμων που βρίσκονται στο νησί λέγοντας: «Δεν θα συναινέσω στην καταστροφή του τόπου που συντελείτε αυτή τη στιγμή με την ανεξέλεγκτη ροή και τον εγκλωβισμό Αφρικανών μεταναστών». Ο κ. Μουζάλας αντιπαρέθεσε την ανάγκη δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου σε στρατόπεδο στην περιοχή της Λεμονούς, λέγοντας πως αυτή είναι η μόνη εθνικά χρήσιμη και αναγκαία λύση για το νησί.
Ωστόσο, μακριά από τον κ. Γαληνό, ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι στη Λέσβο υπάρχει μια ειδική κατάσταση η οποία οφείλεται στην αλλαγή των χαρακτηριστικών των ανθρώπων που έρχονται πια στο νησί. Διευκρίνισε ότι διαφωνεί με το Δήμο στους τρόπους αντιμετώπισης της, «αλλά συμφωνούμε στην ανάγκη να συμφωνήσουμε».
«Μην περιμένετε με μια συνάντηση να καμφθούν διαφωνίες, να λάβετε όμως υπ’ όψιν το εξής: με το Γαληνό δουλέψαμε μαζί όλο το περασμένο διάστημα και έχουμε κάνει μαζί θαύματα σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε το 2015», είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και διαβεβαίωσε πως έχουμε τη διάθεση να βρούμε λύση. Πρόσθεσε ότι αυτό θα απαιτήσει κι άλλες συναντήσεις και άλλες συζητήσεις και σημείωσε ότι «μοιραζόμαστε με το Δήμο την ίδια αγωνία και για τους ανθρώπους που έρχονται στη Λέσβο αλλά και για τους κατοίκους της Μυτιλήνης».
«Έχουμε μάθει ότι μπορούμε να συζητάμε είτε έντονα είτε ήρεμα και να βρίσκουμε λύσεις» δήλωσε ο κ. Γαληνός, ο οποίος επανέλαβε πως η κατάσταση στο νησί δεν είναι καλή. «Ο Δήμος αυτήν την κατάσταση την έχει μεταφέρει επανειλημμένα στην κυβέρνηση τα είπα και σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε μέχρι να βρεθεί λύση» συμπλήρωσε. «Υπάρχει ένταση το τελευταίο διάστημα στο νησί, ανάλογα έντονη ήταν και η συνάντησή μου με τον κ. Μουζάλα», εξήγησε ο δήμαρχος Λέσβου.
Ο κ. Μουζάλας το πρωί επισκέφθηκε τους καταυλισμούς της Μόριας και του καρά Τεπέ καθώς και το πλοίο «Λέσβος» στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στη συνέχει μετέβη στο Επιμελητήριο Λέσβου για συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων του νησιού που συγκροτούν το Συντονιστικό των φορέων που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στη Λέσβο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.