- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μεγαλύτερο έλλειμμα, υψηλότερο χρέος για το 2015
Τα οριστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προσγειώνουν απότομα το ΥΠΟΙΚ
Μεγαλύτερο έλλειμμα για το 2015 αλλά και υψηλότερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2015 διαπιστώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή μετά την αναθεώρηση και επανεξέταση των στοιχείων που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 177,4% του ΑΕΠ, ενώ τον περασμένο Απρίλιο είχε εκτιμηθεί στο 176,9%. Tο έλλειμμα του 2015 ως ποσοστό του ΑΕΠ αναθεωρήθηκε στο -7,5% έναντι -7,2% που ήταν η εκτίμηση του περασμένου Απριλίου.
Το πρωτογενές έλλειμμα επανεκτιμήθηκε σε -3,9% ή στα 6,9 δισ. ευρώ. Η ΕΛΣΤΑΤ διευκρινίζει ότι το πρωτογενές έλλειμμα που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το πρωτογενές αποτέλεσμα που λαμβάνεται υπόψη προκειμένου να προκύπτει αν εκπληρώνονται ή όχι οι στόχοι του μνημονίου.
Σύμφωνα πάντως με το ΥΠΟΙΚ τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το χρέος και το έλλειμμα δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό, ούτε τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.