- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
«Μπουρλότο» ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους ούτε τα επόμενα χρόνια
Δεν θα ξεπεράσει το 1,6% το πλεόνασμα παρά τις προβλέψεις για 3,5%
Σύμφωνα με την έκθεση fiscal monitor του ΔΝΤ η Ελλάδα δεν πρόκειται να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους το 2017 αλλά ούτε τα επόμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι παρά τις προβλέψεις για μεγάλα πλεονάσματα, οι εκτιμήσεις του είναι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι 0,1% του ΑΕΠ για φέτος και 0,7% για του χρόνου. Οι στόχοι στο προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού - τους οποίους το Ταμείο θεωρεί «μη ρεαλιστικούς» - φτάνουν στο 0,6% και 1,8% αντίστοιχα.
Για το 2018, που ολοκληρώνεται το τρίτο Πρόγραμμα με στόχο πλεονάσματος 3,5%, το ΔΝΤ επιμένει ότι το «πακέτο» μέτρων που εφαρμόζεται δεν μπορεί να αποδώσει πλεόνασμα πάνω από 1,6%.Όσον αφορά την περίοδο 2018 - 2020, το Ταμείο βλέπει σταθερό πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,6% και μείωση του δημόσιου χρέος στο 169,2% του ΑΕΠ.
Το ΔΝΤ έχει επανειλημμένα ζητήσει μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5%, ή στη χειρότερη περίπτωση στο 2% του ΑΕΠ, και παράλληλη ελάφρυνση του χρέους, προκαλώντας την ενόχληση των εταίρων. «Μία ρεαλιστική πορεία πολιτικής [για την Ελλάδα] πρέπει να συμπληρώνεται από ελάφρυνση χρέους» δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας, Βίτορ Γκάσπαρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση του υπουργού Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν σειρά
Τι ισχύει με τα κριτήρια, όλα τα ποσά
Με ή χωρίς επιδοτήσεις μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση και να κάνουμε οικονομία
Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, την Ουκρανία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έρευνα σε εννέα χώρες αποκαλύπτει σημαντική απόκλιση τιμών, παρά τον υψηλό ΦΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.