- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τασούλας στηρίζει Μεϊμαράκη
«Από τις 10 Ιανουαρίου και μετά η ΝΔ ανασυγκροτείται και αναλαμβάνει πλήρως το ρόλο της»
«Ο κ. Μεΐμαράκης δεν είναι ενωτικός μόνο από ιδεολογία, είναι ενωτικός και από χαρακτήρα και αυτό το έχει αποδείξει από τα αξιώματα που πέρασε. Μόνο με εφαλτήριο την αδιατάρακτη ενότητα μπορεί η ΝΔ να διευρύνει το ακροατήριο και τις προοπτικές της, γι’ αυτό και η ηγεσία Μεΐμαράκη είναι ηγεσία νίκης για την παράταξή μας».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σε σημερινή του συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιώς ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.
Ο Κώστας Τασούλας προσέθεσε επίσης ότι «από τις 10 Ιανουαρίου και μετά η ΝΔ ανασυγκροτείται και αναλαμβάνει πλήρως το ρόλο της. Ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και ως κυβέρνηση αύριο που θα κληθεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από τη σημερινή δοκιμασία. Μια δοκιμασία που προκλήθηκε από την επιπολαιότητα και τα πειράματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα, εκεί που ήμασταν έτοιμοι να βγούμε στις αγορές χάρη στις θυσίες των Ελλήνων και τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά, να ξαναμπλέξουμε σε νέο βαρύτατο τριετές μνημόνιο και να επανέλθει η γάγγραινα της ύφεσης και των ελλειμμάτων».
Ο κ. Τασούλας υπενθύμισε και μια σημερινή επέτειο: «Σαν σήμερα πριν ακριβώς 60 χρόνια, στις 4 Ιανουαρίου 1956, ένας αυτοδημιούργητος και άξιος πολιτικός ίδρυσε την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση διαπιστώνοντας ότι “Αι δύο μεγάλαι πολιτικαί παρατάξεις αίτινες προέκυψαν από τον διχασμόν του 1915, ετερμάτισαν ιστορικώς την αποστολήν των. Παραταύτα εξηκολούθησαν να επηρεάζουν την δημοσίαν ζωήν. Η αναχρονιστική αύτη διαμόρφωσις των πολιτικών μας πραγμάτων συνετέλεσεν εις την δημιουργίαν ενός νοσηρού πολιτικού κλίματος, το οποίον εξέθρεψε κινήματα, επαναστάσεις, μεταπολιτεύσεις, χρεοκοπίας και προπάντος χαλάρωση των πολιτικών μας ηθών… Τα πολιτικά πάθη, η δυσπιστία των πολιτών προς το κράτος και προπαντός το πνεύμα της ευκολίας και των συμβιβασμών περιστέλλουν το αίσθημα του δημοσίου συμφέροντος… Εξ όλων αυτών συνάγεται ότι το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι κυρίως πολιτικόν” για να καταλήξει, πριν 60 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Το πρόβλημα θα το λύσει μια “δύναμις ικανή και αποφασισμένη να πραγματοποιήσει την ειρηνικήν επανάστασιν”».
«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήξερε τα προβλήματα της χώρας, πρότεινε σοβαρές λύσεις στο λαό και ο λαός αναγνώρισε και επιβράβευσε το γνώστη και πραγματοποιό ηγέτη. Έτσι νικήσαμε τη μοίρα της Ψωροκώσταινας, ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας επαναφέρει την Ψωροκώσταινα», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας. «Η περίπτωση της σταδιοδρομίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποδεικνύει πως λύνοντας το πολιτικό μας πρόβλημα και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας μπορούμε να βελτιώσουμε τη μοίρα μας. Σήμερα η κυβέρνηση που είναι προϊόν όχι εκτίμησης του λαού, αλλά θυμού του λαού, προσπαθεί με το ζόρι να υλοποιήσει μια ευρωπαϊκή πορεία αποτυγχάνοντας παντού εκτός από την οικοδόμηση ενός νέου καθεστωτικού- κομματικού κράτους. Ο λαός σιγά-σιγά αντιλαμβάνεται όλη αυτή την καταστροφική οπισθοχώρηση και σύντομα η ΝΔ θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες της για μια νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης», κατέληξε ο κ. Τασούλας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα», δήλωσε ο υπουργός
Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στις επίκαιρες ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ
Όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει του F4 της Αθήνας
Η έναρξη της διαδικασίας έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2026,
O Οικουμενικός Πατριάρχης προέτρεψε τους μαθητές να ενστερνιστούν τις πνευματικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.