Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας για προσφυγικό: Η Ελλάδα ανταποκρίνεται παρά την οικονομική συγκυρία (video)

Τι είπε ο πρωθυπουργός από τη Χίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τήρηση των δεσμεύσεων στο προσφυγικό ζήτησε από την Ε.Ε. ο Αλ. Τσίπρας

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λέρο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα σε δύσκολες συνθήκες κατάφερε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και πως είναι σειρά τώρα των άλλων ευρωπαϊκών κρατών-μελών να υλοποιήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις. Παράλληλα τόνισε πως είναι υποχρέωση της Τουρκίας να συνδράμει ουσιαστικά ώστε να μειωθούν οι ροές.

«Η Ελλάδα σήμερα εκπληρώνει την βασική της υποχρέωση απέναντι σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Την υποχρέωση που έχει να διαχειριστεί με ανθρώπινο τρόπο τις τεράστιες αυτές ροές προσφύγων και μεταναστών, στα νησιά πρώτης υποδοχής, και, ταυτόχρονα, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, να ταυτοποιεί το σύνολο των προσφύγων, που πατούν το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που βλέπει «πως καταφέραμε μέσα σε στενά χρονικά πλαίσια και παρά τις αντίξοες συνθήκες, τόσο σε ό,τι αφορά τις υψηλές ροές, όσο, όμως, και σε ό,τι αφορά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, να αντεπεξέλθουμε στην υποχρέωση μας» και ευχαρίστησε ιδιαίτερα άνδρες και γυναίκες του στρατού, της ελληνικής αστυνομίας, αλλά και των τοπικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εθελοντές, απλούς πολίτες, «που έπραξαν το πατριωτικό τους καθήκον, αλλά και το ανθρώπινο καθήκον, απέναντι σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται».

«Έχω την αίσθηση», τόνισε, «ότι η Ελλάδα, σε δύσκολες συνθήκες, κατάφερε να αντεπεξέλθει και να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της" και υπογράμμισε ότι "είναι τώρα σειρά και των άλλων ευρωπαϊκών κρατών να υλοποιήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ