- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τι λέει το Μαξίμου για τις δηλώσεις Φίλη περί γενοκτονίας των Ποντίων
«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατυπώνει προσωπικές απόψεις»
Σαφείς αποστάσεις πήραν οι κυβερνητικοί κύκλοι από τη θέση του Νίκου Φίλη ότι δεν πληρούνται τα επιστημονικά κριτήρια για να αποδεχτούμε τον όρο «Γενοκτονία των Ποντίων», με το Μαξίμου να αναφέρει με νόημα πως «ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατυπώνει προσωπικές απόψεις». Η δήλωση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο και στον Ποντιακό Ελληνισμό, ενώ το συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ διαχώρισε πλήρως τη θέση του.
Ειδικότερα, από το Μαξίμου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «είναι εκπεφρασμένη η θέση του Κοινοβουλίου για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως και της κυβέρνησης, παρόλα αυτά ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατυπώνει προσωπικές απόψεις επιστημονικού χαρακτήρα». Οι ίδιοι κύκλοι άφηναν αιχμές και κατά της ΝΔ, «λέγοντας πως επιχειρούν να δημιουργήσουν θόρυβο για λόγους εντυπώσεων και σε σχέση με τα εσωκομματικά τους.»
Το ενδεχόμενο παραίτησης του υπουργού Παιδείας άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σε δηλώσεις του στη Βουλή.
Για «ήδη εκπεφρασμένη, προσωπική άποψη του Νίκου Φίλη, αναφορικά με το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, που πάντως δεν αμφισβητεί την επίσημη θέση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό», κάνουν λόγο πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σχολιάζοντας τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.