- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Χρυσή Αυγή: Ο λόγος που θα πάω να ψηφίσω
Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν θέλω να ψηφίσω, παρά το πρωτοφανές εύρος επιλογής που έχω.
Aπό τα υποψήφια κόμματα που έχω να διαλέξω, κάποια με τρομάζουν με αυτά που λένε και κάποια άλλα με αυτά που εννοούν. Άλλα τα είδα να κυβερνούν και τα ξέρω και τα υπόλοιπα δεν με πείθουν στο ελάχιστο. Παρακολουθώντας δε την απίθανη προεκλογική αντιπαράθεση, πιστεύω ακόμα περισσότερο ότι αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα.
Όμως τις τελευταίες μέρες θυμάμαι συζητήσεις που έχω κάνει στο παρελθόν με ανθρώπους που δεν ψήφιζαν. Προσπαθούσα να τους πείσω ότι η ψήφος δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση γιατί ο πολίτης μιας δημοκρατίας εκτός από το να επιλέξει αυτούς που θα τον κυβερνήσουν, έχει και το δικαίωμα να κυβερνηθεί αντιπροσωπευτικά.
Το θυμάμαι τώρα που βλέπω και ακούω ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να φτάσει ποσοστά που προκαλούν ανατριχίλα. Δεν είναι του παρόντος το γιατί και το πώς. Και την επομένη των εκλογών, αν τελικά μπουν στη Βουλή, δεν θα παρακολουθήσω τις αναλύσεις περί «εκφασισμού της κοινωνίας» και «παραπλανημένους», «ανεύθυνους» ή «ανίδεους» συμπολίτες μου. Θα το καταπιώ, γιατί τη δημοκρατία δεν μπορούμε να την υπερασπιζόμαστε μόνο όταν συμφωνούμε με τα αποτελέσματά της.
Όμως θέλω να ξέρω ότι το ποσοστό που θα πάρουν είναι αντιπροσωπευτικό της κοινωνίας μέσα στην οποία ζω και όχι αποτέλεσμα αποχής απογοητευμένων - σαν κι εμένα - ψηφοφόρων που κάθισαν σπίτι τους, όπως συνέβη στην Αθήνα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Και θα συρθώ έστω και με βαριά καρδιά στο παραβάν, γιατί δεν θέλω να προσθέσω με την αποχή μου ούτε ένα πέμπτο δεκαδικό ψηφίο στο ποσοστό που θα γράψει η ιστορία ότι πήραν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.