- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ryanair φεύγει νωρίτερα λόγω της επερχόμενης φοροκαταιγίδας στην Ελλάδα
«Μαρία Αντουανέτα» αποκάλεσε την Έ. Κουντουρά ο εμπορικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους
Εγκαταλείπει δύο μήνες νωρίτερα το θερινό πρόγραμμα πτήσεων από την Ελλάδα η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair εξαιτίας της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο εμπορικός διευθυντής του αερομεταφορέα Ντέβιντ Ο’ Μπράιεν στο «Βήμα της Κυριακής» υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη μετά την παραδειγματική αγνόηση των προτάσεων της εταιρείας για αύξηση της επιβατικής κίνησης. Χαρακτηριστικά τόνισε «έχουμε αποστείλει 25 επιστολές τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά έχουμε λάβει μόλις τρεις απαντήσεις, σε καμία όμως από αυτές δεν υπάρχει ανταπόκριση, θετική είτε αρνητική, στις προτάσεις μας».
Ο Ιρλανδός διευθύνων σύμβουλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση που επιλέγει να κλείσει τα δημοσιονομικά της ελλείμματα μέσω νέων φορολογικών επιβαρύνσεων και αποκάλεσε «Μαρία Αντουανέτα της Ελλάδας» την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι στην πρόταση της Ryanair για αύξηση των επισκεπτών κατά 5 εκατ. σε ορίζοντα τριετίας η κ. Κουντουρά είχε απαντήσει ότι «δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της» ενώ ταυτόχρονα την κατηγόρησε ότι δεν έχει προτάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα: «Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, το μόνο που ανακοίνωσε ήταν ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, το οποίο είναι εξαιρετικό για τους ωφελούμενους, όμως δεν είναι δυνατόν η στρατηγική για τον τουρισμό να περιορίζεται στην ανακύκλωση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων».
Με επιστολή της στις 18 Μαρτίου 2016, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αρχή των ακυρώσεων θα γίνει από την Κω. Ουσιαστική απάντηση επί των «επιχειρηματικών», όπως τις χαρακτηρίζει, προτάσεων δεν υπήρξε. «Τακτική με την οποία η ελληνική αγορά χάνει οκτώ πτήσεις την ημέρα δύο μήνες νωρίτερα. Ίσως επειδή η υπουργός ήταν πολύ απασχολημένη με την έκθεση στο Μαϊάμι», είπε δηκτικά ο Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν.
Φωτογραφία: EPA/ANDY RAIN
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.