Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 333

(Μέλος του συλλόγου για την κατάργηση της ανεξήγητης τρύπας στη ράχη των μεγάλων ντοσιέ γραφείου)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 333
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12161-27582.jpg

Ισλαμικό φαινόμενο του Ντόμινο: Όταν σταματάει η μουσική σε ένα αποκριάτικο πάρτι και όλοι οι καλεσμένοι που είναι ντυμένοι «Ντόμινο» πέφτουν κάτω για να προσευχηθούν.

● ΟΚ. Το ντοκιμαντέρ του Σκάι για το 1821 είναι ανθελληνικό, επειδή υποστηρίζει ότι τα πρώτα 200 χρόνια της τουρκοκρατίας οι Έλληνες και οι Τούρκοι ζούσαν αρμονικά. Άρα η εθνικά υπερήφανη στάση είναι να λέμε ότι από την αρχή θέλαμε να διώξουμε τους Τούρκους γιατί δεν αντέχαμε τη σκλαβιά.

Πράγμα όμως που οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη μειοδοσία: Γιατί είναι σα να λες ότι οι Έλληνες είναι τόσο ανίκανοι, ώστε χρειάστηκαν 400 χρόνια για να κάνουν μια επανάσταση.

● Και λαμβάνοντας υπόψιν ότι ακόμα και ο Σύριζα χρειάστηκε μόλις 4 μήνες να οργανώσει την κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες, είναι σαν να λες ότι οι Έλληνες της τουρκοκρατίας είναι λιγότερο αποτελεσματικοί ακόμα και από τον Σύριζα!

Το παράδοξο του «Εξφακτορισμού»: Το να φτιάχνεις ένα show που, για να κάνει νούμερα, πρέπει να απευθύνεται σε εκείνες τις μορφές ζωής που χαρίζουν αρκουδάκια σε διαγωνιζόμενους, χωρίς το παραμικρό κριτήριο. 

● Μόνο που αυτές οι μορφές ζωής που δίνουν τα νούμερα, ακριβώς επειδή δεν έχουν κριτήριο, ψηφίζουν να αποχωρήσει το μοναδικό ταλέντο που θα δικαίωνε το show. 

● Λέγεται και «Φαινόμενο S.A.G.A.P.O.», γιατί οι γονείς του ίδιου ακριβώς κοινού έστειλαν τον Μιχάλη Ρακιντζή στη Eurovision.

Ο Ηγέτης των Αιγυπτίων δημοσίων υπαλλήλων μαθαίνει:

n

Ποιος δείχνει μεγαλύτερη ασέβεια στον Μίκη Θεοδωράκη; Εκείνοι που διαφωνούν με τις διακηρύξεις του ή εκείνοι που εκμεταλλεύονται ένα γέρο άνθρωπο που τα έχει χαμένα; 

● Με τον τρόπο δηλαδή που χρησιμοποιεί η Αννίτα Πάνια τον Κάτμαν: Για να κάνουν «νούμερα» στην ( εθνο-loser) ατζέντα τους;

Διευκρίνιση του όρου «Εθνο-loser ατζέντα»: Το να προσπαθείς να πείσεις ένα έθνος ότι το έχουν βάλει στο μάτι δυνάμεις ισχυρότερες από το ίδιο. Οπότε το μόνο που του μένει να κάνει, αντί να προσπαθήσει μάταια να γίνει καλύτερο, είναι να εξοργίζεται και να σε αποθεώνει.

Προς κ Μουμπάρακ: Πολύ σοφή κίνηση να βάζετε τους τραμπούκους οπαδούς σας να επιτίθενται κατά των δυτικών δημοσιογράφων, την ώρα που έχετε ανάγκη τουλάχιστον τη διακριτική ουδετερότητα της δύσης. 

● Ο κλόουν Μπόζο είναι πολύ υπερήφανος για εσάς. 

● Πράγμα που επίσης αποδεικνύει ότι οι έννοιες «τραμπούκος» και «IQ» δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν ποτέ.

Απόδειξη ότι η πραγματικότητα μεροληπτεί σκανδαλωδώς Νο 1: Αυτοί που «δεν πληρώνουν» είναι οι ίδιοι που απαιτούν να μην απολυθεί κανείς από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

● Όμως με δεδομένο ότι οι προσλήψεις των υπεράριθμων έγιναν από τους πολιτικούς για προεκλογικούς λόγους, στην ουσία υπερασπίζονται τις επιλογές αυτών των πολιτικών.

● Τους οποίους όμως, ταυτόχρονα, θέλουν να τιμωρήσουν «Μη πληρώνοντας - Μη πληρώνοντας»!

Απόδειξη ότι η πραγματικότητα μεροληπτεί σκανδαλωδώς Νο 2: Το να είσαι οπλαρχηγός του ’21 σημαίνει ότι αγωνίστηκες με γενναιότητα για να αλλάξουν τα πράγματα και να είναι οι Έλληνες ελεύθεροι. 

● Οπότε δεν έχουν καμία δουλειά εν ονόματί σου κάποιοι να ζητάνε λογοκρισία και να απαιτούν να παραμείνουν όλα ίδια. Ακόμα και τα βιβλία Ιστορίας. 

● Ειδικά όταν αυτοί οι κάποιοι που επικαλούνται το θάρρος του Κολοκοτρώνη δεν τολμούν ούτε το όνομά τους να βάλουν.  

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Μαρινάρισμα: Το να αποθηκεύεις το φαγητό σου για λίγες ώρες, σε μια μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών.   

Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για… Φλασοτάχυνση: Η ξαφνική επιτάχυνση του αυτοκινήτου που βρίσκεται πίσω και δεξιά, όταν βλέπει ότι ανάβουμε φλας για να μπούμε στη λωρίδα του. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ