Πολιτικη & Οικονομια

Ό,τι πάρετε 1 ευρώ

Μεγάλες προσδοκίες έχει η κυβέρνηση από το σχέδιο για την αξιοποίηση της δηµόσιας περιουσίας.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 335
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12568-28559.jpg

Μεγάλες προσδοκίες έχει η κυβέρνηση από το σχέδιο για την αξιοποίηση της δηµόσιας περιουσίας. Ήδη αγοραστές από τα Εµιράτα έχουν ενδιαφερθεί για το άγαλµα του Κολοκοτρώνη, τη νησίδα της λεωφόρου Αµαλίας και τη γωνία Σόλωνος και Ασκληπιού, ενώ συζητήσεις γίνονται και για τα Χαυτεία, για τα οποία όµως η κυβέρνηση επιµένει ότι θα παραχωρηθούν όλα µαζί και όχι ένα ένα ξεχωριστά. Η Ακρόπολη προς το παρόν δεν πωλείται, αλλά θα συγχωνευτεί µε το Θησείο και τους Στύλους του Ολυµπίου ∆ιός προκειµένου να εξοικονοµηθεί λειτουργικό κόστος. Αργότερα, όταν ανακάµψει η οικοδοµή, τα µάρµαρα θα αξιοποιηθούν ως αµµοχάλικο.

Ενδιαφέρον από Άραβες επενδυτές υπήρξε και για το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το οποίο δεσµεύτηκαν να ανακαινίσουν εκ βάθρων τοποθετώντας αριθµηµένα πλαστικά καθίσµατα, δηµιουργώντας εµπορικό κέντρο και καφετέριες κάτω από τις κερκίδες και φτιάχνοντας βοηθητικές εγκαταστάσεις αλλά και προπονητικό κέντρο αρχαίας τραγωδίας και καινοτοµίας.

Στην τελική φάση είναι και η αξιοποίηση του Ελληνικού στο πρότυπο του Κανάρι Γουόρφ, µε πανάκριβη οµίχλη, διακριτική σκατίλα και παροικία Μπαγκλαντεσιανών δίπλα σε χαρτόκουτα των έξι. Οι δύο πλευρές έχουν ήδη δώσει τα χέρια, και οι υπογραφές θα πέσουν µόλις κατασταλεί η εξέγερση στα Εµιράτα και ανακτήσει η βασιλική οικογένεια τον έλεγχο της κεντρικής λαχαναγοράς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ