- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όταν ο Κοτζιάς ρωτάει τον Μιχαλολιάκο
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση...
Το είδαμε κι αυτό στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ… Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκος Κοτζιάς να στέλνει επιστολή στο φίρερ της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ζητώντας να του προτείνει ονομασία για το κράτος των Σκοπίων. Απόλυτα φυσιολογικό στην Ελλάδα της πρωτοφανούς και απόλυτης παρακμής, αλλά και της καθολικής αριστεροδέξιας παράνοιας. Ένα ναζιστικό κόμμα το οποίο (φυσιολογικότατα πάντα) είναι τρίτο σε δυναμικότητα στο εθνικό κοινοβούλίο να έχει άποψη για το όνομα μιας άλλης χώρας. Και η άποψη αυτή να κρίνεται ως αναγκαία από μια κυβέρνηση που λέει πως είναι αριστερή... Η επιτομή δε του σουρεαλισμού είναι η ζοχάδα του κυρίου Κοτζιά προς τον Μιχαλολιάκο όχι επειδή ο τελευταίος ασπάζεται τη συγκεκριμένη ιδεολογία, αλλά επειδή είχε το θράσος να τον «καρφώσει» στους υπόλοιπους.
Πέρα από την πλάκα (;) το νταραβέρι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή τα τελευταία χρόνια είναι μια πονεμένη ιστορία. Τα παλιά καλά χρόνια η Ριζοσπαστική Αριστερά ήταν από τους βασικούς πολέμιους τον νεοναζί και από τους ελάχιστους πολιτικούς χώρους που είχαν προειδοποιήσει για αυτό που επρόκειτο να συμβεί. Και τώρα βέβαια πάνω κάτω το ίδιο συμβαίνει, απλώς ο Νέος Και Βελτιωμένος ΣΥΡΙΖΑ βερσιόν 2015 δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη ριζοσπαστική Αριστερά ή κάθε μορφής Αριστερά γενικότερα (με εξαίρεση ίσως τις σταλινικές εμμονές πάνω σε συγκεκριμένα θέματα ορισμένων μελών του). Όλοι θυμόμαστε την αχαρακτήριστη επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Ρένα Δούρου (και φυσικά τη Λιάνα Κανέλλη) τον Ιούνιο του 2012. Από τότε, για κάποιο παράξενο λόγο, ουσιαστικά δεν υπήρξε η παραμικρή σύγκρουση ανάμεσα στον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. Δυο-τρεις «αψιμαχίες» στη Βουλή μάλλον αποτελούσαν προσωπικές αντιπαραθέσεις παρά κομματική και ιδεολογική σύγκρουση. Αντίθετα, τα τελευταία τρία χρόνια, μεταξύ άλλων, είδαμε...
- Τον ΣΥΡΙΖΑ (επίσημα και ανεπίσημα) να ταυτίζεται πλήρως με τη γραμμή της Χρυσής Αυγής για «στημένες διώξεις» της Οργάνωσης. Θυμηθείτε την υπόθεση του «ψηλού παναθηναϊκάκια», όπως υποτίθεται πως αποκαλούσε ο Σαμαράς τον εισαγγελέα Ντογιάκο. Ακόμα και το πορτ-παρόλ της Κουμουνδούρου, ο Λάκης Λαζόπουλος, είχε παίξει στην εκπομπή του αυτούσια ομιλία του Ηλία Παναγιώταρου, υιοθετώντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του.
- Τον Ηλία Κασιδιάρη να αθωώνεται πανηγυρικά για την υπόθεση της βιντεοσκόπησης της συνομιλίας του με τον Μπαλτάκο, με το επιχείρημα πως η μαγνητοσκόπηση αυτή έγινε σε δημόσιο χώρο (!)
- Τη δίκη της Χρυσής Αυγής να καθυστερεί μήνες για διαδικαστικά κολλήματα από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία. Το αποτέλεσμα; Οι υπόδικοι χρυσαυγίτες αποφυλακίστηκαν αφού παρήλθε το 18μηνο, κάνοντας ανενόχλητοι προεκλογική καμπάνια και, εν συνεχεία, τραμπουκίζοντας στη Βουλή.
- Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (η οποία τότε ήταν το απόλυτο τοτέμ του ΣΥΡΙΖΑ, μη βλέπετε τώρα που τη βρίζουν οι συριζαίοι επειδή δεν ακολούθησε την κωλοτούμπα του Αλέξη τους) ως πρόεδρο της Βουλής να απαιτεί την αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών ώστε αυτοί να συμμετάσχουν σε διάφορες ψηφοφορίες της πλάκας στο κοινοβούλιο.
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Θα είχε ενδιαφέρον να ερευνηθεί αν αυτή η στροφή 180 μοιρών στις σχέσεις ενός φερόμενου ως αριστερού κόμματος και ενός ναζιστικού φερόμενου ως κόμματος είναι αποτέλεσμα απλής ανικανότητας του πρώτου. Ή αν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.