Πολιτικη & Οικονομια

Μητρόπουλος: Ή βουλγαροποίηση ή Grexit

Δεν είχαμε φανταστεί την κατάρρευση της περήφανης διαπραγμάτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102179-203295.jpg

«Είμαστε σε μια κατάσταση τραγική, όπου στα πλαίσια μιας ένωσης περιφερειακής, έστω και ατελούς, η Ελλάδα υφίσταται απίθανη ταπείνωση και διασυρμό. Το δίλημμα που έχουν αφήσει οι δανειστές στο τραπέζι δυστυχώς είναι: ή βίαιη βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας ή έξοδος - αναστολή της σχέσης μαζί τους».

Αυτό δήλωσε στο «Μέγκα» σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος, συμπληρώνοντας: «Όσοι ακόμα κάναμε κριτική για την πορεία των διαπραγματεύσεων, δεν είχαμε φανταστεί την κατάρρευση της περήφανης διαπραγμάτευσης που είχαμε υποσχεθεί στο λαό μας»

Άλλα σημεία της συνέντευξης:

· Η σφοδρότητα των απαιτήσεων των δανειστών δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας

· Η Σύνοδος των 28 την Κυριακή έχει συγκληθεί «και για να μας ταπεινώσουν περαιτέρω και για να εκφοβίσουν τα κράτη - παρίες που είναι εκτός Ευρωζώνης. Και θα το χρησιμοποιήσουν ενδεχομένως σε περίπτωση που ο Τσίπρας μείνει όρθιος. Μέχρι τώρα το πολεμάει, για να βρουν έναν εύσχημο λόγο για να πουν ή αναστέλλεται η σχέση μας με την Ευρωζώνη ή να μας εκφοβίσουν, γιατί νομικά δεν μπορούνε»

· «Υπέρ του Grexit και σε κατάσταση και σε συνθήκες χρεοκοπίας σε καμία περίπτωση δεν είμαι

· Ο πρωθυπουργός καλείται ν«να πολεμήσει όσο μπορεί καλύτερα για το λαό» αναγνωρίζοντας όμως ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα»

· «Το κλάμα των γερόντων στις ουρών αναθεώρησε τη στάση των βουλευτών. Δεν παίζει ρόλο τόσο η υστεροφημία και η ιδεολογική εμμονή ενός βουλευτή και αντιπροσώπου του έθνους, όσο η χρεοκοπία της χώρας»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ