Πολιτικη & Οικονομια

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο

Ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102149-203262.JPG

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκεύτηκε ο πρωθυπουργός για να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίσεις. Ο ΠτΔ επανέλαβε ότι «και το δημοψήφισμα και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού σε καμία περίπτωση δεν σήμαιναν ρήξη αλλά επανέναρξη όλης αυτής της διαπραγματευτικής προσπάθειας, που έχει έναν και μόνο στόχο την αταλάντευτη παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Να πάρουμε τη σημερινή ημέρα σαν την αρχή εκείνη που την Κυριακή θα κορυφωθεί με την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα -αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης- και θα σταθεί όρθια αλλά και θα συμβάλλει γενικότερα στην πορεία της Ευρώπης σε αυτό το δύσκολο μέλλον που μας περιμένει».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «κινούμαστε στα πλαίσια της εθνικής γραμμής, που χαράχθηκε τη Δευτέρα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την Προεδρία σας» και ότι «χθες καταθέσαμε ακριβώς αυτό το πλαίσιο και στο Eurogroup και στη Σύνοδο των επικεφαλής των χωρών της Ευρωζώνης».

Πρόσθεσε ότι «στα πλαίσια αυτά, σήμερα, καταθέσαμε επίσημη πρόταση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα και αύριο θα καταθέσουμε ανοιχτά τις προτάσεις μας με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να φθάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό. Προϋπόθεση γι΄αυτό είναι οι αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις από την μια πλευρά και από την άλλη σαφείς δεσμεύσεις για επαρκή χρηματοδότηση αλλά και για την αναγκαία απομείωση του χρέους προκειμένου να έχουμε μια βιώσιμη λύση, για μια οριστική έξοδο από την κρίση. Αυτός είναι ο στόχος μας , αυτή είναι η προσπάθειά μας. Πιστεύω ότι σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού με το μέρος μας».

Τέλος είπε ότι «είμαι στη διάθεσή σας για διαρκή ενημέρωση. Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, αλλά η συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και φυσικά στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο, είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».


ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση των υπογραφών και της σχετικής δήλωσης για την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία», παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού
Για το φαινόμενο Καρυστιανού: Η πολιτική της συγκίνησης

Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.

Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»
Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»

«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY