Πολιτικη & Οικονομια

BBC: Η ΕΚΤ θα διακόψει τον ELA για την Ελλάδα

Το βρετανικό δίκτυο για την κρίσιμη σύσκεψη  

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100970-201640.jpg

Διακοπή του ELA, κλειστές τράπεζες από τη Δευτέρα και ελέγχους κεφαλαίων φέρεται να εξετάζει η συνεδρίαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα, σύμφωνα με το BBC.

Επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδωσε πληροφορίες πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να διακόψει τον ΕLA για τις ελληνικές τράπεζες στην κρίσιμη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη.

«Εκτός αν ως από θαύμα οι Έλληνες καταθέτες αποφασίσουν να σταματήσουν να κάνουν αναλήψεις, οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν με σοβαρά προβλήματα από τη Δευτέρα κιόλας, καθώς εξαρτώνται από τον ELA που εγκρίνεται από την ΕΚΤ αλλά παρέχεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να παρέχουν ρευστό στους πελάτες τους», επισημαίνει ο Ρόμπερτ Πέστον.

«Πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να ανακοινώσει τραπεζική αργία τη Δευτέρα, εν αναμονή τηςεπιβολής ελέγχων κεφαλαίων», ανέφερε μία πηγή στο βρετανικό δίκτυο.

Το βρετανικό δίκτυο εξηγεί πως η αναμενόμενη απόφαση της ΕΚΤ για τον τερματισμό του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας, πηγάζει από τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να μην βγει η Ελλάδα από πρόγραμμα την Τρίτη και επίσης να μην πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ την ίδια ημέρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY