- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οριστικά εκτός ρωσικής αγοράς η Ελλάδα
Η Ρωσία παρατείνει τις κυρώσεις κατά της ΕΕ για 1 χρόνο
Δεν υπάρχει περίπτωση εξαίρεσης των ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο (όπως π.χ ισχυρίζεται ο Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ) καθώς η Ρωσία αποφάσισε να παρατείνει κατά 1 χρόνο εναντίον των χωρών της ΕΕ.
Ο ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT - HELLAS Γιώργος Πολυχρονάκης επισημαίνει ότι η χώρα μας οδηγείται οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.
«Μετά τις εξελίξεις αυτές, καθίσταται σαφές ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον ένας στρατηγικός εταίρος για την ΕΕ και οδηγούν τη χώρα μας οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς – και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και χωρίς τη Ρωσία. Γι 'αυτό ψάχνουμε για αγορές σε όλο τον κόσμο για τα ελληνικά προϊόντα» δήλωσε ο κ. Πολυχρονάκης.
«Η πορεία που ακολούθησαν μέχρι σήμερα οι εξαγωγές μας επιβεβαίωσε την τοποθέτησή μας ότι η κατάσταση αυτή, ρωσικού εμπάργκο, μπορεί να έχει και μία θετική πλευρά – δηλαδή να ενεργοποιήσει τη χώρα μας και την ΕΕ, προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης-διόρθωσης των πολιτικών και προσανατολισμού των εξαγωγών μας. Ηδη έδωσε την ευκαιρία στη χώρα μας να στραφεί τόσο στις παραδοσιακές αγορές, αλλά και σε νέες, προκειμένου να υπάρξουν θετικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις» ανέφερε ο κ. Πολυχρονάκης.
Παράλληλα, κατέληξε, «η Ε.Ε. θα πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της στον αγροτικό τομέα, με σκοπό να την στρέψει στις αρχικές της αρχές της προτίμησης των κοινοτικών προϊόντων-οπωροκηπευτικών, για να καταστεί δυνατόν να αντιμετωπισθούν σωστά καταστάσεις σαν τη σημερινή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.