- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέσσερις συλλήψεις για τις φωτιές σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία
Πρόστιμα ύψους 619.569 ευρώ και 155 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Τέσσερις συλλήψεις για τις φωτιές σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία - Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί
Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν την Παρασκευή (3.7) τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος για τρεις φωτιές από αμέλεια που εκδηλώθηκαν σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, για τη φωτιά που ξέσπασε χθες στις 16:22 στο Σπαθοβούνι Κορινθίας συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 48 και 59 ετών. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από την προανάκριση προέκυψε ότι η φωτιά προκλήθηκε από καλώδιο ηλεκτροδότησης γεώτρησης.
Επιπλέον, στην Ασίνη Αργολίδας συνελήφθη 40χρονος, όταν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:52 στο Ι.Χ.Φ. όχημά του επεκτάθηκε σε δασική έκταση. Σε βάρος του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.707,03 ευρώ.
Ακόμη, στην Καλαμίτσα Καβάλας συνελήφθη 60χρονη, καθώς πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10:46 στο όχημά της επεκτάθηκε επίσης σε δασική έκταση. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, και οι τέσσερις συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι σχετικές προανακρίσεις συνεχίζονται από τα αρμόδια Α.Κ.Α.Ε.Ε.
Φωτιές: Πρόστιμα ύψους 619.569 ευρώ και 155 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους έως και τις 3 Ιουλίου 2026, οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν επιβάλλει 513 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 619.569,67 ευρώ και έχουν προχωρήσει σε 155 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από αυτές, οι 142 (91,61%) αφορούν πυρκαγιές που προκλήθηκαν από αμέλεια και οι 13 (8,39%) από πρόθεση.
Όπως τονίζεται από την Πυροσβεστική, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και τα Ανακριτικά Κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους και παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, με στόχο την πλήρη διερεύνηση των αιτιών και την απόδοση των προβλεπόμενων ευθυνών.
Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η ανθρώπινη αμέλεια εξακολουθεί να αποτελεί τη βασικότερη αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών και καλεί τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πυροπροστασίας, αποφεύγοντας κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας
Όσα συνέβησαν πριν την απογείωση
Πρόστιμα ύψους 619.569 ευρώ και 155 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος
Συγκλονίζει η μαρτυρία γείτονα της Αφροδίτης Νέστορα
Πληροφορίες για πατημασιές και πανί με ίχνη αίματος
Οι πρώτες πληροφορίες
Στις έρευνες ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί και drone
H έκρηξη σημειώθηκε περίπου 18 λεπτά μετά την αποχώρηση του
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα
Η απόφαση του δικαστηρίου δεν δικαιολογείται, ισχυρίζεται ο συνήγορος του συλληφθέντα
Το περιστατικό κατεγράφη από διερχόμενο όχημα
Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τα αίτια
Και πώς να σταματήσετε να είστε θύματα εκμετάλλευσης
Μέχρι στιγμής, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό
Το τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό Αφάντου
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ο 55χρονος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία χωρίς αμφιβολίες
Συνελήφθη υπάλληλος περιπτέρου που πούλησε αλκοόλ στον ανήλικο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.