- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 69χρονος που επιτέθηκε σε διασώστες του ΕΚΑΒ όταν πήγαν να τον βοηθήσουν
Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στη Νεάπολη
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 69χρονος που επιτέθηκε σε διασώστες του ΕΚΑΒ όταν πήγαν να τον βοηθήσουν
Σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε 69χρονος, που επιτέθηκε σε δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, όταν εκείνοι κλήθηκαν να του προσφέρουν βοήθεια, καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο 69χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για σωματική βλάβη και απειλή.
Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στη Νεάπολη, όπου έσπευσε πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετά από σχετική κλήση. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 69χρονος κλώτσησε στο πρόσωπο έναν από τους διασώστες, τραυματίζοντάς τον στην περιοχή των ζυγωματικών, ενώ παράλληλα απηύθυνε απειλή εναντίον τους.
«Όταν φτάσαμε στο σημείο καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Μας χαμογέλασε και μας ρώτησε "ποιος σας κάλεσε". Τον ρωτήσαμε εάν χρειάζεται βοήθεια. Βγήκε από το όχημα και ξάπλωσε στο πεζοδρόμιο» κατέθεσε ένας από τους διασώστες. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος τους απείλησε λέγοντας: "Έχω δει τα πρόσωπά σας, δεν θα περάσετε καλά".
Από την πλευρά του, ο δεύτερος διασώστης ανέφερε πως ο 69χρονος είχε επαφή με το περιβάλλον. «Αρνήθηκε να τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο και ξάπλωσε κάτω. Ο συνάδελφός μου τον πλησίασε για να τον βοηθήσει και τότε δέχθηκε κλωτσιά στο πρόσωπο», κατέθεσε.
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως δεν θυμάται τίποτα λόγω της μέθης του, ζητώντας την επιείκεια του δικαστηρίου.
Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθησαν 4 άτομα σε ανθοπωλείο
Σε Πύργο και Ιωάννινα το «τελευταίο αντίο»
Οι καταθέσεις των γιατρών, η «πεταλούδα» στο χέρι του τραγουδιστή και οι θεραπείες που διαφημίζονταν
«Δεν θα πρέπει να αφήσουμε ευθύνες δίχως να διερευνηθούν»
Έρευνα για το αν πρόκειται για ανθρώπινα
Αυτοψία (και) από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στο ιατρείο
«Δεν υπήρχε το μηχάνημα στον έλεγχο στο ιατρείο το 2025» αναφέρει ο Γιώργος Πατούλης
«Τα μηχανήματα έχουν νομίμως δηλωθεί στον Ιατρικό Σύλλογο»
Τι κατέθεσε στις αρχές η γιατρός
Αυτή την ώρα καταθέτει και η σύζυγός του
Στο σημείο βρίσκεται ιατροδικαστής
Έρευνες και στο ιατρείο στο Κολωνάκι
Εξιτήριο έλαβαν το απόγευμα η 50χρονη και η 17χρονη
Στην κλινική αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων και του «ελληνικού FBI»
Η αντίδραση της Ασημίνας Παπαθεοδώρου έξω από την Ευελπίδων
Σε πολυετείς καθείρξεις καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι
Σε «τέταρτο πρόσωπο» αποδίδουν τις ευθύνες οι γονείς
Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.