Κοινωνια

Βιολάντα: Απολογούνται δύο διευθυντικά στελέχη - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Θα εξεταστεί κατά πόσο αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τμήμα του εργοστασίου της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

Βιολάντα: Απολογούνται δύο διευθυντικά στελέχη - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν - Θα εξεταστεί κατά πόσο αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων 

Δύο διευθυντικά στελέχη της «Βιολάντα» αναμένεται να βρεθούν σήμερα (27.4) στον ανακριτή για το εργατικό δυστύχημα με πέντε νεκρές εργαζόμενες γυναίκες στη μπισκοτοβιομηχανία. 

Τα δύο διευθυντικά στελέχη της «Βιολάντα» βρίσκονται αντιμέτωπα με τις κατηγορίες για άμεση συνέργεια σε έκρηξη με δόλο, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών με κατά συρροή. Μετά την απολογία τους θα κριθεί ένα θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθερα υπό όρους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα θα εξεταστεί κατά πόσο αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για έντονη οσμή προπανίου στον χώρο και δεν προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία τους. Οι διώξεις ασκήθηκαν στα διευθυντικά στελέχη μετά και το πόρισμα του ΕΜΠ το οποίο κάνει λόγο για σαφείς αγνοήσεις και παραλείψεις τόσο στις σωληνώσεις όσο και στις παρατηρήσεις των εργαζομένων Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα» την περασμένη εβδομάδα κατά την συμπληρωματική απολογία του κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για την έντονη οσμή, ότι πίστευε πως η δυσοσμία ερχόταν από τις τουαλέτες και ότι όταν ενημερώθηκε από τους διευθυντές του ήταν πλέον αργά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY