- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για νεκρά βρέφη και ανάπηρες γυναίκες μετά από τοκετούς στο Βενιζέλειο
Αυξάνονται οι καταγγελίες
Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για νεκρά βρέφη και ανάπηρες γυναίκες μετά από τοκετούς στο Βενιζέλειο
Η Εισαγγελία διερευνά περιστατικά που σχετίζονται με τον θάνατο νεογνών αμέσως μετά τον τοκετό, καθώς και με σοβαρές επιπλοκές στην υγεία γυναικών - ακόμη και περιπτώσεις αναπηρίας - στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη.
Τέσσερις γυναίκες βίωσαν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Creta24, έναν πραγματικό εφιάλτη το καλοκαίρι του 2022, κατά τη νοσηλεία τους στο ίδιο νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Η πρώτη περίπτωση αφορά μια 33χρονη, η οποία έχασε το μωρό της αμέσως μετά τον τοκετό, ενώ η ίδια παρουσίασε σηψαιμία και πνευμονική εμβολή, κινδυνεύοντας να χάσει ακόμη και τη ζωή της. Μετά από πολύμηνη μάχη, η άτυχη γυναίκα, έχοντας γίνει σκιά του εαυτού της, αφού είχε χάσει πολλά κιλά, χρειάστηκε να μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας και πλέον παρουσιάζει υψηλό ποσοστό αναπηρίας.
«Η ζωή της συγκεκριμένης γυναίκας έχει καταστραφεί. Τα ερωτήματα που προβάλλουν είναι αμείλικτα. Εμείς έχουμε μια αποκρυσταλλωμένη άποψη, αναφορικά με το τι ακριβώς έχει συμβεί και με τη βοήθεια των τεχνικών μας συμβούλων, θα συμβάλουμε στην ανάδειξη της ουσιαστική αλήθειας όπως και των πράξεων ή παραλείψεων που αιτιωδώς συνδέονται με τα τραγικά αυτά αποτελέσματα», ανέφερε μιλώντας στο Creta24, ο δικηγόρος της 33χρονης, Λευτέρης Κάρτσωνας, ο οποίος εκπροσωπεί και μια 46χρονη.
Όσον αφορά στην 46χρονη, γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι, όμως για την ίδια, λίγα 24ωρα μετά, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά. Σύμφωνα με τον κ. Κάρτσωνα, μετά τη διενέργεια του τοκετού και την χορήγηση συγκεκριμένης αντιβίωσης, στην οποία ήταν αλλεργική όπως η ίδια φρόντισε να ενημερώσει νωρίτερα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, παρουσίασε επιπλοκές με αποτέλεσμα να βρεθεί σε κωματώδη κατάσταση. Αποτέλεσμα, ήταν η γυναίκα να παρουσιάζει μέχρι και σήμερα 80% αναπηρία, αδυνατώντας να αυτοεξυπηρετηθεί.
Η τρίτη περίπτωση, αφορά μια γυναίκα που γέννησε με προγραμματισμένη καισαρική τομή και λίγες ώρες μετά, το βρέφος παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.
Για τις τρεις αυτές ασύλληπτες τραγωδίες, έχει παραγγελθεί διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε αυτόν τον εφιάλτη, ενώ αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των τραγικών γεγονότων, υπήρξε και τέταρτη καταγγελία για ένα ακόμη νεκρό βρέφος αμέσως μετά τον τοκετό.
Μια γυναίκα από το Λασίθι επικοινώνησε με τον δικηγόρο, κ. Κάρτσωνα, στον οποίο και κατήγγειλε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, έχασε το μωρό της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τον κ. Κάρτσωνα, πρόκειται για γυναίκες που πριν τα τραγικά γεγονότα, δεν παρουσίαζαν κανένα πρόβλημα υγείας. «Κατά την άποψή μου δεν μπορεί όλα να είναι συμπωματικά. Είναι κρίσιμο να απαντηθούν αυτά τα ζητήματα».
Μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση, ο Εισαγγελέας θα διαπιστώσει εάν υφίστανται ποινικές ευθύνες και εάν προκύψουν υπαίτιοι, θα παραπεμφθούν ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου, αντιμετωπίζοντας ακόμη και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Πηγή: creta24.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ο μοναχός έχει τις αισθήσεις του και φέρει τραύμα στο πόδι
Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν από τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία
Τι είναι η λεπτοσπείρωση και ποια είναι τα συμπτώματα
Τι λέει ο γιος της 43χρονης
Έρευνα για την προέλευση των χρημάτων
Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της μητέρας του
«Δεν είμαστε βέβαιοι αν τα 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν ο κύριος σεισμός»
Χειροπέδες και στη μητέρα της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
«Μιλούσα και με τους δύο το μοιραίο βράδυ, του έλεγα μην πας...» - Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη οι 3 φίλοι του 20χρονου
Τι υποστήριξε ο 45χρονος στο δικαστήριο
Τραγικές φιγούρες τα τρία παιδιά της
Οι αποκαλύψεις για τα μηνύματα που αντάλλαξε η 19χρονη με τη μητέρα της το μοιραίο βράδυ
«Βραχνάς» το υψηλό ενεργειακό κόστος, τι ζητούν
Άμεση αντίδραση των εργαζόμενων στο Δήμο απέτρεψε τραγωδία στη Λεωφόρο Νίκης
Την εντόπισε διερχόμενος πολίτης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δύο γυναίκες θα οδηγηθούν στις φυλακές
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Ιατρική του Σχολή χρειάζονται σήμερα και πάλι νέους ανθρώπους ως ηγέτες, όπως επιτυχώς συνέβη στα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.