- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Λάρισα: Στην εντατική για 71 ημέρες ο 9χρονος που πνίγηκε με πορτοκάλι - Η δασκάλα του πάει κάθε μέρα στο νοσοκομείο
Το παιδί υπέστη δύο φορές ανακοπή
Λάρισα: Στην εντατική για 71 ημέρες ο 9χρονος που πνίγηκε με πορτοκάλι - Η δασκάλα του πάει κάθε μέρα στο νοσοκομείο
Εδώ και 2,5 μήνες δίνει μια πολύ γενναία μάχη στην εντατική ο μικρός Άγγελος, το 9χρονο αγοράκι που πνίγηκε από πορτοκάλι σε δημοτικό σχολείο της Λάρισας.
Η κατάστασή του εδώ και 71 ημέρες παραμένει σταθερή αλλά και κρίσιμη. «Προσπαθούν και οι γιατροί από μέσα. Είμαστε επικίνδυνα, είμαστε κρίσιμα. Έχει από τις 20 Μαρτίου το μεσημέρι το πάθαμε. Έχει σχεδόν 2,5 μήνες. Είμαστε δύσκολα. Τώρα εμείς ελπίζουμε επειδή είναι μικρό», λένε συγγενείς του.
Από τις 20 Μαρτίου οι γονείς βρίσκονται μέρα νύχτα δίπλα στο παιδί τους. Ελπίζουν σε ένα θαύμα, με σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκοεμίου Λάρισας να βρίσκεται πάνω στον 9χρονο.
«Οι γονείς του Άγγελου είναι μέρα – νύχτα στο νοσοκομείο. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό αλλά γνωρίζουν από τους γιατρούς πως ο 9χρονος έμεινε αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο. Η δασκάλα του πηγαίνει στο νοσοκομείο κάθε μέρα. Τον αγαπάει πολύ και είναι ένα ράκος. Δεν μπορεί να πιστέψει πώς έγιναν όλα σε μια στιγμή», λένε συγγενείς, σημειώνοντας:
«Από ένα πορτοκάλι; Και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα; Κάθεσαι απ’ έξω και κλαις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν μπαίνει κανένας μέσα. Μόνο τη μάνα και τον πατέρα αφήνουν και αυτό για λίγο. Μέσα στο αμάξι κοιμόταν (η μαμά). Μέρα, νύχτα εκεί. Εμείς αυτήν την στιγμή παρακαλάμε τον Θεό να δώσει δύναμη και στους γιατρούς».
Λάρισα: Δύο φορές έπαθε ανακοπή ο 9χρονος
Όλα συνέβησαν στο προαύλιο του σχολείου. Το 9χρονο αγοράκι φαίνεται πως πνίγηκε την ώρα που έτρωγε ένα πορτοκάλι. Μην μπορώντας να αναπνεύσει, το παιδάκι έχασε τις αισθήσεις του.
«Όπως κάνουν το διάλειμμα 12 και κάτι, καθάρισε να το φάει. Υποθέσεις κάνουμε και εμείς τι έγινε, γιατί και η δασκάλα ήταν στην αίθουσα. Πήγε να το βάλει στο στόμα, να το δαγκώσει και πώς κάνουν τα παιδιά, πώς παίζουν και με το που έκανε τρόμαξε, το τράβηξε μέσα. Το κατάπιε ολόκληρο. Έβγαλαν το μισό κομμάτι στο παλιό, που το πήγαμε. Και το βράδυ αργά έβγαλαν το άλλο μισό στο Πανεπιστημιακό. Κάτι τέτοιο έγινε, ακριβώς δεν το ξέρω, δεν το ψάξαμε. Εμείς θέλουμε το παιδί να γίνει καλά».
Το κρίσιμο είναι πως το παιδί παραμένει χωρίς καρδιακό παλμό για άγνωστο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει αντιληπτό. Οι δάσκαλοι μόλις είδαν τον μικρό μαθητή να πνίγεται, αμέσως ειδοποιούν το ΕΚΑΒ χωρίς να σταματήσουν λεπτό να του κάνουν ΚΑΡΠΑ.
«Με πήραν τηλέφωνο από το σχολείο και πήγαμε κατευθείαν. Έμεινε ώρα χωρίς οξυγόνο. Είναι διασωληνωμένο το παιδί. Δεν ξέρουμε τίποτα. Μακάρι να γίνει το εγγονάκι μου καλά, μακάρι», λέει η γιαγιά του 9χρονου.
Το ασθενοφόρο έφτασε στο σχολείο στα 3 λεπτά από την στιγμή που ειδοποιήθηκε. Ο Γιάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, είχε μιλήσει στο LIVE NEWS για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών να επαναφέρουν το παιδί που ήταν άσφυγμο και σε μυδρίαση.
«Πήγαμε παρά πολύ γρήγορα, παραλάβαμε το παιδάκι και οι συνάδελφοί μου έκαναν ΚΑΡΠΑ μέχρι να το παραδώσουν στο νοσοκομείο. Έγινε και χρήση απινίδωσης κατά την διακομιδή».
Από εκείνη την ημέρα ο 9χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική του νοσοκομείου, δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Δίπλα του, οι γονείς, συγγενείς αλλά και η δασκάλα του.
«Η δασκάλα το παιδί το είχε πολύ αδυναμία γιατί ήταν πολύ σχολαστικός, άριστος μαθητής, άμα του έκανες συζήτηση (μιλούσε) σαν μεγάλος. (…) Η δασκάλα τού είχε πολύ αδυναμία. Ήταν η κακιά η στιγμή. Αλλά εμείς ελπίζουμε γιατί το παιδί είναι μικρό. Δεν απελπιζόμαστε, μέχρι τελευταία στιγμή θα ελπίζουμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα άτομα επιτέθηκαν με μανία στον μαθητή - Νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του Παίδων
Το αυτοκίνητο εξετράπη και προσέκρουσε σε σηματοδότη - Οι δύο νέοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους
Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν και για τον θάνατο της μητέρας του
Η τοποθέτηση της βόμβας και η έκρηξη
Βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή
Προσοχή: Σκληρές εικόνες
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διεύθυνση τα ξέρει», εννοώντας προφανώς τους προϊσταμένους της
«Μου άνοιξαν το ΙΧ με λοστούς» καταγγέλλουν κάτοικοι
Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς €10 ημερησίως
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή
Το Λιμενικό εντόπισε πάνω από 40 κιλά κοκαΐνης και 133 κιλά κάνναβης σε φορτηγό από Ιταλία
Είχε μετατρέψει τη μηχανή του σε υπηρεσιακή και έφερε πλαστό σήμα
Συνελήφθη ο δράστης - Η εργαζόμενη νοσηλεύεται στο ΚΑΤ
Η 45χρονη συνελήφθη και της επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα
Σύλληψη 33χρονου μετά από ελεγχόμενη παράδοση στο αεροδρόμιο
Τραυματίστηκε θανάσιμα από όχημα 32χρονης - Έρευνα της Τροχαίας Έδεσσας
Η Αστυνομία εξετάζει αν η 16χρονη επινόησε τη φίλη της για να μην κινήσει υποψίες πριν εξαφανιστεί
Τα ίχνη του είχαν χαθεί στις 24 Οκτωβρίου 2025
Χειροπέδες σε 48χρονο που επιχείρησε να παραλάβει τα ναρκωτικά από ταχυδρομική εταιρεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.